האוניברסיטה העברית ירושלים קיימת עוד משנת 1925, והיא נחשבת בעולם כמוסד אקדמי מוביל ומתקדם מאוד, כיום האוניברסיטה מציעה סגל אקדמי נרחב ומוערך במגוון עצום של מסלולי לימוד ופקולטות והיא נחשבת גם כמובילת דרך בתחומי מחקר רבים. הקמפוס המרכזי של האוניברסיטה העברית שוכן בהר הצופים ירושלים, במיקום קסום, יפה ומלא בהיסטוריה, כמו כן, לאוניברסיטה שלוחה ברחובות בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ויש לה גם את הביה"ס הווטרינרי בבית דגן. באוניברסיטה העברית ירושלים לומדים כ-23,000 סטודנטים, כאשר היא האוניברסיטה המובילה בישראל בתלמידים מחו"ל, אשר באים מכל העולם במיוחד כדי ללמוד בה.
המחלקה לכלכלה באוניברסיטה קיימת כבר משנת 1949 והיא כיום נחשבת למובילה במחקר כלכלי, וכן בהכשרת כלכלנים מעשיים שנמצאים בתפקידי מפתח בכלכלה ובמשק הישראלי. המחלקה מציעה לימודים לתואר ראשון ושני.
לימודי כלכלה באוניברסיטה העברית ירושלים נמשכים 3 שנים (תואר ראשון) כאשר בשנה הראשונה חייבים ללמוד במסלול דו-חוגי ומהשנה השנייה אפשר לעבור למסלול חד-חוגי. התכנית כוללת דגש רב על לימודי מתמטיקה וסטטיסטיקה רלבנטיים ומקצועיים לתחום הכלכלה, לאחר הקניית בסיס זה מתקדמים להיבטי כלכלה נוספים כמו אקונומטריקה, כלכלת סביבה, מימון, פיננסים, שוק ההון, כלכלת עבודה, כלכלה התנהגותית ועוד.
חלק מהקורסים הנלמדים במסגרת מסלול לימודי כלכלה הם:
מטרת מסלול לימודי כלכלה באוניברסיטה העברית ירושלים, היא להכשיר את הבוגרים במדע הכלכלה בהיקף רחב ואיכותי של חומרים מקצועיים רלבנטיים, ולהציב את הבוגרים בחזית המחקר הכלכלי וכן, להכשיר את הבוגרים לעיסוק המעשי בתחום בתפקידי מפתח במשרות ציבוריות או מסחריות.
היתרונות של לימודי כלכלה בירושלים הם:
על המועמדים ללימודי כלכלה להשיג ציון משוקלל שכולל משקל של 70% לפסיכומטרי ו-30% לציוני הבגרות. לימודי כלכלה מחייבים ידע מתמטי נרחב, לפחות ברמה של 5 יחידות מתמטיקה ועל המועמדים להחזיק בידע זה או להשלימו מראש.
הסגל האקדמי של המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית כולל כמה מהשמות המוכרים והמכובדים ביותר בעולם הכלכלה הישראלי והעולמי. חלק מהמרצים הם: פרופ' ראובן גרונאו, פרופ' איתן ששינסקי, פרופ' אבי בן-בסט, פרופ' יוסי זעירא, פרופ' עומר מואב, פרופ' יוג'ין קנדל ורבים אחרים ומצוינים.
שכר הלימוד למסלול לימודי כלכלה באוניברסיטה העברית הוא כמובן אוניברסיטאי ועומד על 9,521 ש"ח לשנה"ל 2010-2011. מבחינת מלגות – למסלול לימודי כלכלה ישנן מלגות הצטיינות ופרסים כספיים למספר קטן של סטודנטים, לרוב מלגות ההצטיינות מוענקות החל משנה ב' על סמך ציונים בקורסים בשנה א' או ב'. כמובן שאפשר גם לקבל עזרה למימון הלימודים באמצעות קרנות חיצוניות ועל פי התאמה לקריטריונים הספציפיים שלהן.