לימודי חינוך באוניברסיטה העברית בירושלים

להתמקד ולהתמקצע בתהליך החינוכי

האוניברסיטה העברית בירושלים פתחה את שעריה לסטודנטים כבר בשנת 1925, הרבה לפני קום המדינה, כבר אז ומראשית דרכה נפתחו באוניברסיטה מכוני מחקר בתחומים שונים. האוניברסיטה העברית בירושלים הפכה ברבות השנים לשם דבר בעולם כולו ונחשבת לאחת מהאוניברסיטאות הטובות בעולם הן בתחום לימודי המדעים המדויקים והן במדעי הרוח. כיום לומדים באוניברסיטה העברית בירושלים כ- 23000 סטודנטים ועובדים בה יותר מ-2200 עובדים קבועים בסגל הבכיר, הסגל המנהלי והטכני.

מהות המסלול

בית הספר לחינוך של האוניברסיטה העברית בירושלים נחשב לוותיק ולמבוסס ביותר בין בתי הספר השונים לחינוך בארץ. בבית הספר לחינוך ניתן לעבור הכשרה להוראה לקבלת תעודת הוראה וגם ללמוד לתואר אקדמי בתחום החינוך. לימודי ההוראה באוניברסיטה העברית בירושלים כוללים את כל מבואות המקצוע היסודיים וגם את כלי העזר של מדעי החינוך כגון פסיכולוגיה, פילוסופיה וסוציולוגיה של החינוך, קוגניציה, מחקרים בחינוך, מיומנויות בקריאה וכתיבה אקדמית, בנוסף נלמדים קורס במחשבת החינוך וקורסים העוסקים בלימודי הוראה ותהליכי חשיבה, תהליכים חברתיים ותהליכים בין אישים וכן תפקודם של הארגונים השונים ומוסדות החינוך. במסלול הדו חוגי לתואר בחינוך אפשר לשלב חוג מהפקולטה למדעי הרוח, החברה או מדעי הטבע, יחד עם קורסי ההוראה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

הקורסים אותם לומדים הסטודנטים במסלול להוראה של האוניברסיטה העברית ירושלים מתמקדים בהיבטים תיאורטיים ויישומיים, החשיפה הנרחבת לתכנים המגוונים מאפשרת לכל סטודנט לבחור מבין קורסי הרשות ולבנות תכנית לימודים אישית בהתאם לנטיות לבו. ההצלחה במסלול לימודים זה פותחת בפני הבוגרים את אפשרות להשתלב במסגרות השונות של הקהילה החינוכית, בהתאם למקצועות הקרובים ללבו, או להמשיך באחת מהמגמות בלימודים המוסמכים. המקצועות הנלמדים בתחום ההוראה יכשירו את הסטודנט לפתח את כישוריו, לחנך וללמד תוך הבנת נפש התלמידים והרצון להביא אותם למיצוי מרב הפוטנציאל האישי הטמון בהם.

תנאי קבלה

בציון ממוצע של 10 בתעודת הבגרות אפשר להתקבל ללימודי הוראה באוניברסיטה העברית ללא צורך בבחינה הפסיכומטרית. לממוצע נמוך יותר יש צורך ב 600 נקודות במבחן הפסיכומטרי כדי להתקבל ללימודי חינוך, כמו כן ישנה חשיבות גדולה לידיעת השפה האנגלית. המועמד יצטרך גם לעבור מבחן קבלה וראיון אישי.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד הרגיל הוא 12.866 ₪ לשנה. כל סטודנט לתואר בוגר רשאי להגיש בקשה למלגה על בסיס כלכלי או הישגיים לימודים. כמו כן ישנה אפשרות לקבלת הלוואה נוחה לימון הלימודים. כל בקשת מלגה נבדקת לגופה, הקריטריונים לקבלת מלגות תלויים בשילוב המצב הכלכלי וההישגים הלימודיים. "קרן השפע למצטיינים" תעניק למספר תלמידים שלהם נתונים אקדמיים גבוהים במיוחד 7000 $ לשנה. כמו כן אפשר לקבל גם מלגות על סמך מוצא או מקום מגורים, באתר המלגות של האוניברסיטה העברית ישנו פירוט של הקריטריונים הנדרשים לקבלת מלגות אלו. בדרך כלל המלגה המינימאלית מהווה כ- 15% משכר הלימוד והמקסימאלית מהווה 50% משכר הלימוד.