לימודי גיאולוגיה באוניברסיטה העברית

לימודי גיאולוגיה – ללמוד מקצוע מיוחד במקום קסום

לאוניברסיטה העברית בירושלים שם בינלאומי. מגיעים ללמוד באוניברסיטה מכל רחבי הארץ והעולם. היא ממוקמת באזור יפהפה, ממנה ניתן להשקיף בנוף פנוראמי הכולל את ים המלח והעיר העתיקה חומותיה וכיפת הזהב והכסף. הלימודים באוניברסיטה העברית ירושלים מעניקים חווית לימודים שונה.לימודים בעיר מיוחדת במידה אשר מציעה אטרקציות וחיי לילה סוערים לסטודנטים, בשילוב לימודים ברמה גבוהה וטובה. בנוסף ישנם מעונות חדשים צמודים לאוניברסיטה, ספריות, חנויות ספרים, קפיטריה ושלל שירותים לרווחת הסטודנט. באוניברסיטה פקולטות רבות, בתי ספר, מכוני מחקר ועוד.

מהות המסלול

לימודי גיאולוגיה מועברים בפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע הם עבור התואר השני בלבד. הלימודים עוסקים בהתפתחות כדור הארץ ובאופן פעילותו מבחינה כימית ופיסיקלית והשפעתו על האדם. הלימודים כוללים סיורים, קורסים ומעבדות. החלק המרכזי של הלימודים הוא ביצוע חקר עצמאי בתחום והגשתו כעבודת גמר. במהלך הלימודים הסטודנטים מנסים לחקור ולענות על שאלות מהותיות וחשובות כגון: איך ניתן להפחית זיהומי עופרת? האם אפשר לעצור את המלחת אקויפר החוף? מה הם הגורמים הפוגעים בשונית האלמוגים באילת? האם אפשר להעלות את כמויות הגשם בישראל? האם ניתן לפתור את בעיית הבורות בים המלח ועוד. לימודי הגיאולוגיה משלבים כלים מדעיים מתחומים רבים כגון: ביולוגיה, מחשבים, כימיה ופיסיקה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

מטרת המסלול היא להפוך את הסטודנטים לתואר שני לבוגרים בעלי ידע וכלים לפתור בעיות מהותיות הקשורות לתחום הגיאולוגיה בישראל. הלימודים עוסקים בנושאים מהותיים וחשובים מאין כמוהם כגון: איך נוצרים מחצבים? מה הוא באמת גביש של מינרל, מה מקור כדור הארץ, מדוע מתרחשות רעידות אדמה, מה מקור הלבה שבהרי הגעש ועוד.

היתרונות בלימודי גיאולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים הם:

  • קורסים עשירים ומגוונים ברמה גבוהה מאוד
  • סיורים בכל רחבי הארץ
  • תכני לימוד מרתקים וייחודיים.
  • סגל ההוראה בעל שם בינלאומי

הלימודים כוללים שימוש במעבדות, קורסים והרצאות, סיורים ועבודות שטח.

נושאים נוספים הנלמדים במסלול זה הם בין השאר: אסונות טבע, גיאומורפולוגיה רבעונית, קרסט, פליאואוקלים וסביבה, ביוגאוכימיה של שונית האלמוגים, מחזורים ביוגיאוכימיים, האוזון באטמוספירה, שינויים אקלימיים, מבוא למדעי הקרקע, גיאוכימיה סביבתית, גיאוכימיה של מי תהום וזיהום מי תהום, סטרטיגרפיה ומיפוי: מפות, חתכים, סלעים ומינרלים. התפתחות הנוף, משאבי המים בישראל, הידרולוגיה של מי תהום, תורת הלוחות וגיאופיסיקה ועוד.

הסיורים שעורכת האוניברסיטה העברית ירושלים במסגרת הלימודים הם בין השאר: סיור לגליל, סיור לנגב מרכזי, סיור להר סדום, סיור לאגן הכנרת, סיור לבקע הצפוני, סיור כרמל, סיור וולקניים גולן גליל, סיור במשאבי המים של ישראל ועוד.

המרצים

בין סגל המרצים הנבחר נמנים מרצים רבים בעלי שם כגון: אגמון אמוץ, עינת אהרונוב, אלון אנגרט, אביגד דב, עמנואל סימון, יהודה אנזל, יגאל ארל, יונתן ארז, ארליך-אספל קרינליסה, צבי גרנפונקל, גלעד חזי, חיים גוירצמן, הלר-קלאי ליסה, ישראל ז'אק, דן יהאלון, אברהם סטרניסקי, שרון דויד, שקד יעלה, איתן שש, דניאל רושנפלד, רון חגי,עודד נבון ועוד. בראש החוג מכהן פרופ' בעז לזר.

תנאי קבלה

ללימודי תואר שני בגיאולוגיה יש צורך בתואר מדעי הטבע בציון מעל 85. במקרים מיוחדים יעלו לוועדה מועמדים בציונם בין 80 ל-85.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד לתואר שני הוא אוניברסיטאי. ניתן לקבל מידע בנוגע למלגות רבות אצל דיקן הסטודנטים של האוניברסיטה. המלגות לתואר שני באוניברסיטה העברית מתבססות בעיקר על מצוינות בסיום לימודי התואר הראשון.