ישנה כיום מהפכה בביולוגיה על פיה צצים תחומי מחקר חדישים ושונים שמשפיעים על הדרך בה אנו חיים. תחומי אלו כוללים מחקר של מבנה מולקולרי, תפקוד של תאים בגוף, הנדסה גנטית, חקר המוח, אוקיאנוגרפיה, חקר סביבת האדם ועוד. תחומים אלו מושכים המוני סטודנטים שרוצים למצוא עבודה מרתקת שתאפשר לגלות פריצות דרך מדעיות.
במסגרת תכנית "אתגר" של לימודי ביולוגיה לומדים סטודנטים מצטיינים, ומשלבים לימוד עצמי והשתלבות במעבדות מחקר מקצועיים. בוגרי החוג לביולוגיה משתלבים במוסדות אקדמיים, בגופים ציבוריים, בתעשייה, במעבדות ומכוני מחקר, בפיתוח תעשייתי, בהוראה, בתעשיית הביוטכנולוגיה, בארגוני סביבה ובתחומים חדשים שנוצרים בכל רגע. אפשר גם להמשיך לתארים מתקדמים בביולוגיה.
אם מעניין אתכם לעבוד על פריצות דרך מדעיות – התוכנית הזו תתאים לכם. כיום ניתן לאסוף מידע ביולוגי הכולל רצפי גנים, מעקב אחר פעולת המוח, חקר חלבונים ועוד. הסטודנט לומד כיצד לעבוד עם כלים שיטתיים במחקר ביו רפואי. זהו תחום חדש שיש לו הילה וביקוש רבים. האוניברסיטה העברית עומדת בראש תוכניות הלימוד בביולוגיה החישובית בארץ וכן בעולם, והובילה מחקרים חשובים בתחום.
הבוגרים יכולים למצוא עבודה בחברות ביו טכנולוגיה וביואינפורמטיקה בארץ ובעולם. אפשר גם להמשיך ללמוד במסלולי חישוביות עיצבית, מדעי המחשב, מדעי החיים והנדסה ביו-רפואית. החוג מציע תכנית לימודים לתואר שני, לתלמידים מצטיינים.
בתחום פסיכוביולוגיה אפשר לומר כי האוניברסיטה העברית מהווה אחד המוסדות המובילים בעולם בתחום. בתואר זה תלמדו על הרקע הביולוגי של ההתנהגות. זוהי תוכנית שמתאימה לסטודנטים שעומדים בעומס ומעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים. התוכנית כוללת לימודים בקורס כגון: "מח והתנהגות לתלמידי פסיכוביולוגיה". בשנה ב' של הלימודים ישתתפו תלמידי התכנית בסמינר ייחודי שיינתן במשותף ע"י מורים ממדעי החיים ומפסיכולוגיה. בשנה ג' ישתלבו התלמידים במחקר במעבדות המורים משני התחומים. מרכז התוכנית הוא פרופ' רז ירמיה.
רוצים להבין כיצד תהליכים שונים מתקיימים בתא החי? בתואר תלמדו על מגוון תגובות כימיות וכוחות פיזיקליים המשפיעים על האורגניזם החי. בין נושאי הלימוד: פוטוסיתיזה בתאי צמח, שריפת פחמימות ושומנים בתאים של בעלי חיים, שיעתוק גנים, הובלת יונים דרך תעלות ממברנליות, תכנון תרופות, ביולוגיה מולקולרית, הנדסה גנטית, חקר דנ"א ועוד. לאחר סיום התואר, יוכלו התלמידים להמשיך לתואר מוסמך בכימיה או במדעי החיים על פי הקריטריונים המקובלים בחוגים אלה. עבודת המוסמך תיעשה באחת המעבדות במכון למדעי החיים או במכון לכימיה.