אוניברסיטת תל אביב החלה את דרכה האקדמית כבר בשנת 1931, בשנים הראשונות לא היה מדובר על אוניברסיטה רשמית, אלא על כמה מכוני מחקר שהוקמו ואשר לבסוף אוחדו לכדי האוניברסיטה שקיימת היום. המוסד האקדמי המכובד הזה נחשב לאחד המובילים בישראל והיא אחת משתי האוניברסיטאות הגדולות ביותר. קמפוס האוניברסיטה הגדול והמטופח נמצא בצפון תל אביב באזור נוח ואיכותי, בקרבה לתחנת רכבת ולעורקי תחבורה ראשיים. באוניברסיטת תל אביב לומדים מעל 30,000 סטודנטים כמעט בכל תחומי האקדמיה.
החוג ללימודי תיאטרון באוניברסיטת ת"א הוא החוג לתיאטרון הוותיק ביותר בישראל והוא מציע הזדמנות נדירה יחסית בנוף בתי הספר למשחק בישראל של תואר אקדמי מלא בתיאטרון עם אפשרות למסלול חד-חוגי המתמחה בתיאטרון, או דו-חוגי בשילוב עם תחום אקדמי נוסף. לימודי תיאטרון באוניברסיטה שייכים לפקולטה לאומנויות המקיפה והוותיקה שבמוסד.
לימודי תיאטרון מוצעים בשלושה מסלולים:
המסלולים הרגילים לתואר ראשון באמנות התיאטרון נמשכים שלוש שנים, התחומים המרכזיים הנלמדים במסלול לימודי תיאטרון באוניברסיטת תל אביב הם:
כמובן שמסלולי לימודי תיאטרון כוללים גם ביצוע של הפקות שונות, ובמהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים במגוון תפקידים בהפקה. החוג משתף פעולה עם תיאטראות הבימה, הקאמרי ותמונע.
לימודי תיאטרון לתואר ראשון נועדו לפתח אנשי מקצוע איכותיים לעולם התיאטרון והיצירה שיהיו עצמאיים, בעלי יכולות אינטלקטואליות מקיפות וידע רחב על התחום, כך שיוכלו ליצור ולנהל טוב יותר בעולם המורכב של התיאטרון, המשחק, ההפקה, הבימוי וכן הלאה.
היתרונות של לימודי תיאטרון אוניברסיטת תל אביב הם:
תנאי הקבלה לחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב הם ציון פסיכומטרי של 450 וזכאות לבגרות מלאה, או בגרות מלאה בממוצע 100 וללא חובת פסיכומטרי, כמו כן, בעלי ציון התאמה של 500 ומעלה יכולים להתקבל ללא קשר לתנאים הכלליים האלו.
הסגל האקדמי בחוג ללימודי תיאטרון באוניברסיטת תל אביב כולל אנשי אקדמיה מובילים מהתחום וכמובן גם יוצרים מהשורה הראשונה, כך שהסטודנטים מקבלים הכשרה תיאורטית מקיפה ומקצועית ביותר ובהחלט אין הזנחה של הצד המעשי החשוב של התיאטרון. ראש החוג הוא הפרופסור גד קינר ומנהלת ההפקות היא ד"ר שולי לב-אגם.
מכיוון שמדובר על לימודים אקדמיים באוניברסיטה, שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי, העלות היא מעט מעל 9,500 ש"ח לשנה לתואר הראשון. מבחינת מלגות, מעבר למלגות הרגילות מקרנות חיצוניות והקרנות האוניברסיטאיות הכלליות עבור כלל ציבור הסטודנטים (סיוע כלכלי, הצטיינות, מערבות חברתית וכדומה) החוג לתיאטרון מציע כמה מלגות ספציפיות.