בלימודי סטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, בין נושאי הלימוד נכללים סטטיסטיקה יישומית, סטטיסטיקה עיונית, ביוסטטיסטיקה, חקר ביצועים, גנטיקה חישובית, כלכלה מתמטית, תורת המשחקים והסתברות.
כאשר אתה מצטרף למסלול הסטטיסטי לתואר ראשון באוני' תל אביב אתה למעשה מצטרף לחיי מעבדה מרתקים הכוללים נסיון לפתור בעיות יישומיות, ופותח לעצמך אפשרויות לעבודה כמומחה סטטיסטי בתעשייה, במוסדות פיננסיים, בהייטק ועוד. אין כמעט תחום שאין בו שימוש לסטטיסטיקה, אפילו בתחומים שיפתיעו אתכם כמו משפטים, משתמשים בכלים סטטיסטיים כדי לחזות תוצאות במשפט וכדי לקבל החלטות בתנאי אי וודאות. מנהלים הם אולי בעלי המקצוע שזקוקים הכי הרבה לכלים סטטיסטיים, ולכן לעתים ממשיכים הסטטיסטיקאים במסלולי ניהול לאחר התואר.
בחוג לסטטיסטיקה יש כ-80 סטודנטים לתואר ראשון, כ-50 לתואר שני ו-15 לדוקטורט. אפשר ללמוד סטטיסטיקה וחקר ביצועים לתואר ראשון במסלול חד חוגי או דו חוגי, כאשר במסלול החד חוגי הסטודנטים זוכים לקבל רקע נרחב בסטטיסטיקה וחקר ביצועים, יחד עם רקע חזק במתמטיקה. בתוכנית הדו חוגית תזכו לקבל רקע רחב במחקר שיטות כמותיות, ותשלבו את התואר עם מסלולים כגון כלכלה, מנהל עסקים, מדעי המחשב או פסיכולוגיה. סטודנטים במתמטיקה גם יכולים לבחור סטטיסטיקה וחקר ביצועים כנושא התמחות. אחת התוכניות המומלצות ביותר היא סטטיסטיקה ומדעי המחשב.
כדי להתמודד עם בעיות סטטיסטיקאיות ולחקור ביצועים בתחום מסויים, יש צורך לנתח את מצבי האי ודאות ואת מצב המשאבים המוגבלים ולפרש נתונים שונים מהסביבה הנתונה. מכיוון שהסטטיסטיקות הן אין-סופיות, אחת המטלות החשובות ביותר של הסטודנט לסטטיסטיקה היא להבין כיצד לברור את המידע ביעילות, ולנתח רק את המידע שאכן יעזור להגיע למסקנות. זהו איננו מסלול קל, והוא דורש השכרה מלאה בגישות, מודלים וכלים מתמטיים חישוביים שיאפשרו לך לנתח ולפתוח בעיות.
הלימודים כוללים קורסים במתמטיקה, במדעי המחשב, בשיטות מחקר ובתורת ההסתברות. בנוסף לומדים כיצד לחקור בתחומים כמו הנדסה, כלכלה, ביולוגיה, רפואה, פסיכולוגיה ועוד.
החוג באוניברסיטת תל אביב לסטטיסטיקה וחקר ביצועים כולל 13 חברי סגל שיעזרו לך להבין את התחום, וליישם את תוכנית המחקר הנרחבת. החל מתיאוריה סטטיסטית ועד לימודי תהליכים סטוכסטיים, בתואר זה אתה חושף את עצמך לעולמות מרתקים מתמטיים. בין נושאי הלימוד: מודלים מתמטיים בגנטיקה, תורת המשחקים וכלכלה מתמטית.
בתוכנית זו תעסקו בניתוח נתונים והסקת מסקנות. זוהי תוכנית המתאימה למי שרוצה ליישם את הסטטיסטיקה במחקר או בשוק העבודה. תוכנית זו מעניקה תואר שני בסטטיסטיקה.
הסמכה זו מעניקה לסטודנטים הכשרה לעבודה במחקר רפואי ביולוגי. התוכנית כוללת קורסים בסטטיסטיקה, באפידמיולוגיה ובמדעי החיים והרפואה. בוגרי התואר מקבלים תואר שני בביוסטטיסטיקה. התכנית משותפת עם הפקולטה לרפואה.
התכנית ללימודי סטטיסטיקה מכשירה תלמידים לעסוק בהיבטים התיאורטיים של תורת ההסתברות והסטטיסטיקה. בוגרי התכנית זכאים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בסטטיסטיקה.
בתוכנית זו תלמדו אודות מחקר סטטיסטי וחקר ביצועים. על ידי שימוש בשיטות מתמטיות תבינו עוד אודות קביעת דרכי פעולה אופטימליות בבעיות בהן המשאבים מוגבלים. בוגרי התכנית זכאים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" בחקר ביצועים.
תואר שני בסטטיסטיקה נמשך כשנתיים וכולל 30 שעות סמסטריאליות ועבודת גמר. עבודה זו מתמקדת באחד מהנושאים: תורת המשחקים, חקר ביצועים, ביוסטטיסטיקה, סטטיסטיקה יישומית, סטטיסטיקה עיונית, הסתברות או כלכלה מתמטית.
כיום משתמשים בכלים סטטיסטיים כמעט בכל תחום עבודה, בין אם מדובר על שוק ההון או על חיזוי מזג האוויר. הסטטיסטיקה מאפשרת לנו להגיע להערכות מדוייקות ותחזיות שונות לגבי התגלגלות של מקרים במציאות, והיא שינתה את הדרך בה אנו מסתכלים על העולם. באוניברסיטת תל אביב תוכל ללמוד על כל ההיסטוריה של הסטטיסטיקה, וכן להבין כיצד כיום משתמשים בכלי מחשוב וכלים מורכבים כדי לחזות תופעות מורכבות בעולמות של פיזיקה, כימיה, גיאוגרפיה, כספים ועוד.
המעבדה לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב מספקת ייעוץ סטטיסטי מקצועי, ועוזרת בתכנון מחקרים וניסויים ובניתוח נתונים ממחקרים. הסטודנט לסטטיסטיקה נחשף במעבדה למגוון בעיות מתחומים שונים. הקורסים שמערבים עבודה במעבדה הם סמינר המעבדה לסטטיסטיקה, וכן שיעור חובה בתכניות לסטטיסטיקה יישומית וביוסטטיסטיקה. סטודנטים לתואר שני יכולים לעבוד כצוות המעבדה. גם עבודות הגמר מגיעות לעתים מבעיות המגיעות למעבדה.
תנאי הקבלה דורשים תואר BSc בתחום מדעי כלשהו עם ציון 80 לפחות. במקרים של ציונים נמוכים יותר יש צורך באישור ועדת קבלה. סטטיסטיקה וביוסטטיסטיקה מתנהלת באוניברסיטת תל אביב על ידי פרופ' פליקס אברמוביץ'.