כל מי שמתעניין ללמוד תואר ראשון או שני במערכות מידע באוניברסיטת תל אביב חשוב שידע פרט חשוב: ישנם שלושה מסלולים שונים של לימודים באוניברסיטת תל אביב, אשר כולם מסמיכים בתחום לימודי מערכות מידע. במדריך זה נסקור את שלושת המסלולים ונמליץ לכם על מסלול מתאים.
מה לומדים בהנדסת תעשייה וניהול?
בתואר זה תלמדו את ההיבטים ההנדסיים והכמותיים של מערכות מידע, ותעסקו בפועל ב: הבנת התשתית במדעים מדוייקים ובהנדסה, לימודי נושאים שונים בהנדסת התעשייה והניהול, וכן תבחרו בין מקבץ בתפעול מערכות, בניהול או במחשבים ומערכות מידע. לאורך התואר גם תתנסו בעבודה במעבדות ובפרוייקטים מעשיים בארגונים מהתעשייה. למצטיינים יוצע מסלול ישיר לתואר שני. היתרון לאחר התואר הוא בהצעות העבודה הרבות שתקבל לאחר התואר, מחברות גדולות, לתפקידי ניהול ותפקידים בכירים אחרים. בנוסף בוגרים שמסיימים את המסלול נהנים משכר גבוה יחסית.
הקשר בין הנדסה תעשייה וניהול ומערכות מידע הוא הדוק, כי בשונה ממקצועות הנדסה אחרים לא מדובר בהבנה של מערכות פיזיקליות אלא גם בתפעול ובגורם האנושי. לכן מערכות מידע קשורות באופן הדוק לקשר בין האדם למכונה. בתואר רוכשים ידע במתמטיקה, במדעי הטבע, במדעי ההנדסה, במחשבים, במערכות מידע, במדעי החברה ובניהול ומגבשים ידע זה כדי למצוא פתרונות הנדסיים לבעיות של ארגונים.
לאורך התואר תקבלו כלים לניתוח מערכות מידע, תוכנות, מערכות מחשב, מערכות עיבוד נתונים ועוד מערכות המשמשות את מהנדס התעשייה והניהול. בין תפקידיו העיקריים של מהנדס זה נמצא: חקר ביצועים, ניהול שרשראות אספקה, ניהול מערכות שונות בארגון, תכנון מערכי ייצור ושירות, תכנון מערכות לפיקוח על תהליכים, כריית מידע, אבטחת איכות מוצרים, חקר שיטות עבודה, ניתוחים פיננסיים ופתרון בעיות הנדסת אנוש.
למצטיינים במסלול תנתן האפשרות לבחור בתואר שני במסלול קצר בין שש שנים. בסוף המסלול תקבלו 3 תארים: תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול, תואר שני בהנדסת תעשייה ותואר שני במנהל עסקים בהתמחות מערכות מידע. את המסלול מוביל פרופ' עירד בן גל.
בתואר זה תלמדו על טכנולוגיות קוגנטיביות, בינה מלאכותית, למידה ברשת ועוד. זוהי תוכנית חדשה המפתחת את הידע שלך אודות קוגניציה וטכנולוגיה. התואר נועד למי שמעוניין לעסוק בפיתוח מערכות הוראה נבונות, כאשר לאורך התואר ישולבו נושאים שונים הקשורים להוראת מדעים וטכנולוגיה ולמידה כגון: מערכות בינה מלאכותיות בחינוך, טכנולוגיות קוגניטיביות ולמידה, טכנולוגיות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, כריית נתונים בחינוך, טכנולוגיות ידע בהדרכה ובהכשרה מקצועית, סביבות וירטואליות ללמידה ועוד. ישנה אפשרות להצטרף למסלול ללא תזה או למסלול עם תזה.
בתואר השני במערכות מידע בהתמחות בטכנולוגיה ולמידה תלמדו בתוכנית רב תחומית שתעסוק במפגש בין טכנולוגיות ידע, תהליכי חשיבה, הוראה ולמידה. בין טכנולוגיות ידע ותהליכי חשיבה, למידה והוראה. לאורך המסלול תלמד על היבטים טכנולוגיים של מערכות למידה מתקדמות; תהליכים קוגניטיביים ומדעי הלמידה; וכן על יישומי אינטרנט ומערכות למידה מקוונת (e-learning) בחינוך, בהוראה האקדמית ובהדרכה.
כדי להתקבל לתואר יש צורך להיות בוגר אוניברסיטה או להחזיק בתואר אקדמי מוכר, עם ציון 85 לפחות במקצועות מדעיים או במקצועות טכנולוגיים (כגון מדעי המחשב, מתמטיקה, הנדסה, מערכות מידע, עיצוב), במקצועות החינוך (במדעי הרוח, מדעי החברה וההתנהגות), או במקצועות שעוסקים ביישום מערכות דיגיטאליות בהוראה, למידה הכשרה והדרכה.
אם יש לכם ציון נמוך יותר, מועמדותכם תשקל על ידי ועדת הקבלה של החוג.
מוביל את המחלקה פרופ' רפי נחמיאס
תואר זה, בהנהלת פרופ' שושנה אנילי, הינו אחד מתחומי הלימוד הפופולריים ביותר שצברו ביקוש אדיר בשנים האחרונות. יכולים להתקבל לתוכנית מועמדים בעלי רקע אקדמי ומקצועי בתחומי טכנולוגיה שרוצים להתקדם לתפקידים בכירים. התוכנית נמשכת לאורך 7 סמסטרים, וכוללת מרצים מן השורה הידועים בארץ ובעולם בתחום מערכות מידע. התכנית הינה תכנית לימודים לתואר שני ללא תיזה. במסלול תעבדו עם חברת "שדות הדרכה" המאתרת מועמדים לתוכנית מארגונים. התחייבות המעסיק לממן את הלימודים הוא אחד מתנאי הקבלה. התואר המתקבל עם סיום הלימודים הוא תואר MBA של אוניברסיטת תל אביב.