לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב

מטרת החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב, היא להקנות לסטודנטים ידע נרחב ומעמיק על התרבויות במזרח אסיה מהיבטים שונים.

ללמוד בנוגע לשלוש הציביליזציות מהעתיקות בעולם.

אוניברסיטת תל אביב מוכרת וידועה בשל איכות הלימודים האקדמיים הנלמדים בה, וגם בשל היותה הגדולה מבין האוניברסיטאות בישראל העוסקת במחקר. קמפוס אוניברסיטת תל אביב, הממוקם ברמת אביב, הוא נקודה שלווה ושקטה במרכז העיר תל אביב. לומדים בה כיום כ- 27,000 סטודנטים בתחומים שונים. יותר מ- 60 תכניות קיימות עבור התואר הראשון ולתואר השני כ- 80 תכניות. בין הסגל האקדמי נמצאים חוקרים שרבים מהם בעלי פרסי ישראל או פרסים יוקרתיים בין לאומיים. חוקרים אלו מפרסמים מאמרים בספרות המקצועית, מחזקים את שמם ומפארים את שם האוניברסיטה בה הם נמצאים. המגוון הרחב של המקצועות והתחומים הרבים הוא אחד הגורמים לכך שהביקוש להיות חלק מאוניברסיטה יוקרתית זו גובר מידי שנה. המקצועות הנלמדים הם: מדעי החברה, רפואה, מדעים מדויקים, מדעי הרוח, הנדסה אמנויות, משפטים, ניהול, חינוך ועוד.

מהות המסלול

הלימודים בחוג ללימודי מזרח אסיה נמשכים שלוש שנים, וההיצע הוא בין שני מסלולים הראשון דו חוגי בו בנוסף ללימודי אסיה נלמד חוג נוסף. ס"ה 66 ש"ס. המסלול השני הינו חד חוגי ואליו אפשר להצטרף רק מהשנה השנייה, ורק אלו שסיימו את השנה הראשונה בציון ממוצע של 90 ומעלה בלימודי מזרח אסיה ובלפחות ממוצע של 85 בחוג הלימודים השני שלהם.
להלן רשימה קצרה של הקורסים הנלמדים במסלול זה:
בשנה א': שלושה שעורי מבוא שנתיים על תרבויות יפן, סין והודו – ובהם נסקרים המאפיינים החברתיים, הפוליטיים והתרבותיים שלהם בנוסף שלושה תרגילי מבוא ושפה שנה א'
בשנה ב': שפה שנה ב' פרוסמינריון מתודולוגי ושיעורים מונוגרפיים.
בשנה ג': סמינריון ושיעורים מונוגרפיים או שפה שנה ג'.

במסלול החד חוגי לומדים הסטודנטים 114 ש"ס:
בשנה א': שפה שנה א', 3 מבואות כלליים ו- 3 תרגילי מבוא.
בשנה ב': שפה שנה ב', שיעורים מונוגרפיים, או שנה א' שפה שנייה, פרוסמינריון מתודולוגי, סמינריון.
בשנה ג': 2 סמינריונים שיעורים מונוגרפיים, או לימודי שפה שנה ג', או שנה א' או ב' של שפה אחרת ולימודי העשרה מחוגים אחרים.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

במהלך לימודי מזרח אסיה תלמדו להכיר את השווה ואת השונה שביניהן ובמיוחד בתרבויות סין, יפן והודו שנקודת הכובד, בעולם המודרני, מתחילה לנטות לעברם. הקורסים הנלמדים כוללים מגוון נרחב של היבטים על כל פן ופן של העבר ההיסטורי והמסורת, דרך כל השינויים והתמורות, עד לימינו אנו. שיעורים על ההיסטוריה, הדתות השונות, המדעים והרפואה, אומנות, ספרות, כלכלה ופוליטיקה, היחסים הבין לאומיים שביניהם ועוד הרבה נושאים אחרים.
כמו כן דרך נלמדות השפות, סינית (מנדרין), יפנית, הינדי או סנסקריט ברמות של מתחילים ומתקדמים. לימוד השפות הוא הגשר המאפשר הבנה והתבוננות עמוקה יותר בתרבויות עתיקות אלו.

מרצים

ראש החוג פרופ' צביקה סרפר, ולצידו צוות המרצים – עודד אבט, ד"ר אירית אורבוך, גב' אסנת אלכביר, גב' קרן ארבל, פרופ' גד אריאב, פרופ' יואב אריאל – דקאן הסטודנטים, גב' אור בירון, גב' דלית בלוך צמח, ד"ר פינג ג'אנג, גב' לי ג'אנג, ד"ר עופרה גולדשטיין, מר דן הוכברג, ליעד הורוביץ, ד"ר נילי הלפרין, ד"ר מישרה הרינדר. כמו כן מרצים במסלול זה: גב' אירית ויינברג, מר עמנואל וקנין, גב' ג'יה זאיצקי לואו, גב' צולי חואנג, גב' דנהונג טאנג, גב' מיה טבת דיין, מר ישראל כנר, ד"ר יצחק לובלסקי, ד"ר מיקה לוי יממורי, גב' ניקי ליטמן, ד"ר חן למפרט, ד"ר מירון מדזיני, גב' מסקו מוסקוביץ, מר אלון מרק, מר אורי סלע, מר בועז עמיחי, פרופ' אנדריו הנרי פלאקס, מר רפי פלד, מר אסף רפפורט, מר דימטרי שבצ'נקו, ד"ר גנאדי שלומפר, ד"ר רוני שריג, ד"ר אביתר שולמן, ד"ר שונית שחל פורת, פרופ' יעקב רז ועוד אחרים.

תנאי קבלה

לאוניברסיטת תל אביב מתקבלים אלו אשר להם תעודת בגרות ותוצאות של המבחן הפסיכומטרי. בעלי ציון של 450 נקודות בפסיכומטרי יכולים להתקבל ללא שום קשר עם הממוצע בבחינות הבגרות. אם הממוצע בבחינות הבגרות הוא 100 נקודות אין צורך במבחן הפסיכומטרי. במידה שהמעומדים אינם עונים על אחד מהקריטריונים הנזכרים לעייל, הם חייבים ציון התאמה של 500 לפחות.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד השנתי המלא הינו כ- 12.866 ₪ ושכר הלימוד המופחת הוא כ- 9.566 ₪ לשנה הנוכחית. קיימות מלגות ומענקים עבור מועמדים אשר הצטיינו בלימודיהם ושציון ההתאמה שלהם גבוה מ- 660 נקודות. בקשר לשאלות ואפשרויות למלגות סיוע כלכלי, אפשר לברר אצל דקאנט הסטודנטים, בנוגע לקריטריונים הספציפיים. כמו כן קיימות מלגות בשל חברויות באגודת הסטודנטים או מעורבות חברתית, וגם בשל השתתפות בנבחרות הספורט.