לימודי מוסיקה באוניברסיטת תל אביב

לימודי מוסיקה באוניברסיטת תל אביב מחולקים לארבעה חלקים: שיעור אישי מלבד המגמות ניצוח ומוזיקולוגיה, מקצועות חובה עיוניים, מקצועות חובה ביצועיים הכוללים סדנאות וגופי ביצוע, שיעורי בחירה בנושאי המוזיקה ובנושאי העשרה חוץ מוזיקליים.

ההזדמנות לנגן תחת שרביטו של המנצח זובין מהטה

אוניברסיטת תל אביב מפורסמת בזכות איכות הלימודים האקדמיים בה. האוניברסיטה, שהיא הגדולה מבין אוניברסיטאות המחקר בארץ, שוכנת בפינה שקטה ושלווה בעיר תל אביב. מיקומה המרכזי ליד עורקי התחבורה הראשיים מאפשר גישה נוחה ל- 27,000 הסטודנטים הלומדים בה בדיסציפלינות שונות. יותר מ- 60 תכניות לתואר ראשון ויותר מ- 80 תכניות לתואר שני. הסגל האקדמי הוא אקטיבי ואינו קופא על שמריו, המחקרים והפרסומים בספרות המקצועית בארץ ובעולם, נותנים את פירותיהם ובין הסגל האקדמי נמצאים כמה מבעלי פרסי ישראל ובעלי פרסים בין לאומיים אחרים. המגוון הרחב של מקצועות מאפשר בחירה לכל הסטודנטים הרוצים להצטרף וללמוד באוניברסיטה יוקרתית זו.

מהות המסלול

הלימודים נמשכים שלוש או ארבע שנים, והמסלולים הקיימים בבית הספר למוסיקה של אוניברסיטת תל אביב הם:

  • בוגר במוזיקה B.Mus ארבע שנות לימוד במסלול חד חוגי במגמות המעשיות: ביצוע מוזיקלי, קומפוזיציה, קומפוזיציה או ניצוח תזמורת או ניצוח מקהלה, ניצוח ומוזיקולוגיה.
  • בוגר B.A. במסלול דו חוגי – הלימודים נמשכים שלוש שנים – במגמה למוסיקולוגיה וחוג נוסף באוניברסיטה.
  • בוגר במוזיקה B.Mus במסלול דו חוגי – במגמה המעשית ובחוג נוסף באוניברסיטה (במקביל או לאחר התואר).

דרך הלימוד היא פעילה ואינטנסיבית וכוללת נגינה בתזמורת הסימפונית, מקהלה קאמרית, מקהלה אורטוריית, אנסמבל, אנסמבל מוזיקה בת ימינו, אופרה, וכחמישים הרכבים קאמריים.

צבירת ניסיון בימתי בשל ההופעות בסדרות קונצרטים בארץ ובחו"ל – למעלה מ- 200 קונצרטים ניתנים בשנה על ידי הסטודנטים ובהם משתתפים כסולנים וכמנצחים אמנים אורחים מהארץ וחו"ל. תכנית הכשרה זו מאפשרת, בנוסף להתנסויות לנגן עם הנגנים הראשיים של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, להיות עמם בקשרים הדוקים בשיעורים ובחזרות.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

בית הספר למוזיקה עובד בשיתוף של אוניברסיטת תל אביב והתזמורת הפילהרמונית הישראלית. המאסטרו זובין מהטה מכהן כנשיא הכבוד והינו שותף פעיל בתכנון בית הספר ומנצח פעם בשנה על תזמורת בית הספר. שותפות זו מעניקה לכל הסטודנטים את האפשרות להיות בקשר צמוד עם חברי התזמורת הפילהרמונית, וסדרות הקונצרטים, הניתנים בקמפוס האוניברסיטה על ידי כל הרכבי הביצוע של בית הספר, מעשירים גם הם את ההתקדמות והמיומנות של הנגנים הצעירים.

מרצים

סגל בית הספר למוזיקה באוניברסיטת תל אביב כולל בתוכו מורים ומרצים שרבים מהם הם אמנים ונגנים ראשיים בתזמורת הפילהרמונית הישראלית, כמו כן, אומנים אורחים של התזמורת הפילהרמונית מבקרים בבית הספר ומעניקים מכישרונם הרב להרחבת ידיעות הסטודנטים.

תנאי קבלה

מתקבלים לבית הספר למוזיקה, לאחר מבחני כניסה שהם הקובעים העיקריים בתחום זה. תנאי הקבלה הבסיסיים הם כמובן תעודת בגרות מלאה ומבחן הפסיכומטרי. סטודנט עם ציון של 450 בפסיכומטרי יכול להתקבל ללימודי מוסיקה ללא קשר לממוצע ציוני הבגרות, במידה שהממוצע בבגרות הוא 100 נקודות לסטודנט אין צורך במבחן הפסיכומטרי. מועמדים שאינם עונים על הקריטריונים שציינו לעיל, חייבים ציון התאמה 500 נקודות לפחות.

עלויות ומלגות

בבית הספר למוזיקה קיימת תוכנית המאפשרת למאה נגנים מוכשרים לקבל מלגה מלאה. בנוסף מוענקות מלגות הצטיינות בכל שנה. באוניברסיטת תל אביב שכ"ל הוא הרגיל בארץ 12,866 ₪ הסכום המלא וכ- 9,566 ₪ הסכום המופחת. עבור הצטיינות בלימודים ניתנות מלגות ומענקים – כשציון ההתאמה גבוה מ- 690 נקודות. האפשרות לקבלת מלגות לעזרה בשל המצב כלכלי, או פתרונות מקבילים ניתנת אצל דקאנט הסטודנטים. כמו כן ישנן מלגות עבור מעורבות חברתית, או בשל חברות באגודת הסטודנטים, או השתתפות בנבחרות הספורט של האוניברסיטה.