באוניברסיטת תל אביב הידועה ומפורסמת באיכות הלימודים האקדמיים הגבוהים הנלמדים בה, ובמיוחד בכך שהיא הגדולה מבין האוניברסיטאות בארץ העוסקות במחקר. באוניברסיטה, בפינה שלווה ושקטה במרכז העיר תל אביב הסואנת, לומדים כ- 27,000 סטודנטים בדיסציפלינות שונות, כ- 60 תכניות לתואר הראשון וכ- 80 תכניות לתואר השני. בין הסגל האקדמי חוקרים רבים וביניהם כמה מבעלי פרסי ישראל ופרסים יוקרתיים אחרים בין לאומיים, הכותבים ומפרסמים מאמרים בספרות המקצועית. בזכות המגוון הרחב של המקצועות הנלמדים, גדול הוא הביקוש להצטרף ולהיות חלק מאוניברסיטה יוקרתית זו. חלק מהמקצועות הנלמדים הם: מדעי החברה, מדעי הרוח, הנדסה,רפואה, מדעים מדויקים, אמנויות, חינוך, משפטים, ניהול ועוד.
הקורסים הנלמדים על פי חלוקה לשנים הינם כדלקמן:
בשנה א': (24 ש"ס) מבוא אינטגרטיבי, טקסט, קאנון, פרשנות. תרגיל ביבליוגראפי אינטגרטיבי, הלשון העברית לתקופותיה, מבוא לבלשנות שמית, מבוא נוסף מתוך מבואות החוג, יסודות הדקדוק, יסודות התחביר, יסודות הלשון.
בשנה ב': (24 ש"ס) תורת ההגה, תורת הצורות, לשון חז"ל, תחביר למתקדמים, מדע הלשון, סמנטיקה, לימודי מיומנות: ערבית.
בשנה ג': (20 ש"ס) תחביר לשון המקרא, ארמית, מדקדקי ימי הביניים, סמינריון (רפראט), סמינריון.
מטרת המסלול של המגמה ללשון העברית, היא להקנות לסטודנטים ידע במבנה הלשון העברית על סגנונותיה השונים בכל התקופות. לשון המקרא, ולשון ימי בית שני, קשרי השפה העברית עם השפות השמיות האחרות, תחיית השפה, השפה המדוברת והספרות החדשה. חידוש במגמה סטודנטים לתואר ראשון יוכלו להצטרף לתכנית לעריכה לשונית המעניקה תעודת 'עורך לשוני'. תכנית זו הייתה פתוחה רק לבוגרי תואר ראשון, אך עתה יוכלו להשתתף הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון שיעברו את הליכי הקבלה ותוך כדי כוונה וייעוץ ובהתייחס להישגיהם. הבוגרים להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים או לעסוק במגוון רחב של תעסוקות כמו למשל, הוראה בארץ ובתפוצות, עיתונאות, תקשורת, עריכה לשונית ובמקצועות הרלוונטיים הקשורים ללשון.
ראש המגמה ללשון העברית פרופסור אסתר בורכו בסקי – בר אבא, ושאר חברי הסגל פרופסור תמר סוברן, פרופסור משה פלורנטין, ד"ר חיים כהן, ד"ר חזי מוצפי, ד"ר עמנואל אלון, ד"ר רעיה חזון, ד"ר אורה עמבר, גב' ורד סיידון, מר טל קיטנפלון, פרופסור אברהם טל, ד"ר פנינה טרומר.
לאוניברסיטת תל אביב מתקבלים בעלי תעודת בגרות והמבחן הפסיכומטרי. בעלי 450 בפסיכומטרי ללא קשר עם הממוצע בבגרות. במידה והממוצע בבחינות הבגרות הוא 100 נקודות אין צורך במבחן הפסיכומטרי. אלו שאינם עונים על הקריטריונים הללו חייבים ציון התאמה של 500 לפחות.
באוניברסיטת תל אביב שכר הלימוד הוא השכר האוניברסיטאי הרגיל בארץ. כלומר 12,866 ₪ הסכום המלא וכ- 9,566 ₪ הסכום המופחת. מלגות ומענקים עבור הצטיינות בלימודים ניתנים במידה וציון ההתאמה גבוה מ- 660 נקודות. ישנה גם אפשרות לקבלת מלגות לעזרה בשל קשיים כלכליים, דקאנט הסטודנטים עוזר במציאת המלגות המתאימות על פי צרכים וקריטריונים ספציפיים. באוניברסיטת תל אביב ניתנות מלגות בשל מעורבות חברתית, חברות באגודת הסטודנטים או השתתפות בנבחרות הספורט של האוניברסיטה.התכנית 'עתידים' של המגזר העסקי והתעשייה גם היא אפשרית לעזרה במימון הלימודים. מומלץ לברר במחלקת הרישום באוניברסיטה את כל הפרטים אודות המלגות השונות טרם הרישום.