שם התואר: תואר ראשון B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם מדעי המחשב
התמחויות: חומרה, תוכנה, רשתות תקשורת מחשבים, עיבוד אותות, תקשורת
מספר שנות לימוד: 4
תנאי קבלה: ציון התאמה נדרש נכון ל-2012 הינו 666. ציון פסיכומטרי נדרש נדרש נכון ל-2012 הינו 760
תוכניות המשך: ניתן להמשיך לתואר שני במקצועות שונות בהנדסת באוניברסיטת תל אביב
פירוט התוכנית: http://go.tau.ac.il/index.php/ba/what-to-learn/engineering/electrical-engineering-and-computer-science
כל מי שמסיים את המסלול יכול לעבוד במגוון מקצועות הנדסיים הקשורים להנדסת מחשבים ותוכנה. תוכנית לימודים זו משלבת בלימודים גם ידע בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, וכך זוכה המהנדס הצעיר באוניברסיטת תל אביב בידע נרחב בנושאי חומרה, תוכנה, פיתוח הייטק, פיזיקה, מתמטיקה וכל מה שנדרש כדי להפוך למהנדס תוכנה. הלימודים הם במתכונת של לימודים חד חוגיים והם נמשכים לאורך ארבע שנים. במסלול תוכנה תתמקדו בלימודי תכנות והנדסת תוכנה, ותלמדו על הנדסת תוכנה מונחית עצמים, קומפילציה, תכנון בסיסי נתונים, פיתוח מערכות זמן אמת ועבודה במעבדה. התוכנית מובלת על ידי פרופ' עדי אריה.
בית הספר להנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת תל אביב הוא אחד מהמקומות הטובים ביותר ללמוד בו הנדסת תוכנה. יש לכך סיבות רבות, בין היתר משום שאוניברסיטת תל אביב כוללת את המרכז הגדול ביותר ללימודי הנדסת חשמל והתמחויותיו. כבר עשרות שנים שאוניברסיטת תל אביב מכשירה מהנדסים מהשורה הראשונה שמובילים את המשק קדימה בטכנולוגיה ובהייטק.
לפי דוח הערכה של ועדה בינלאומית מ2007, תוכנית הלימודים בהנדסת חשמל שווה באיכותה לתוכנית של המוסדות המובילים בארה"ב. עוד סיבה מעולה ללמוד בתל אביב היא החוקרים המעולים שבה מתחום הנדסת התוכנה. בין הסגל עמיתי אגודות יוקרתיים כגון IEEE, אחרים עורכים במגזינים יוקרתיים, וישנם גם הפועלים בשיתוף פעולה מסיבי עם תעשיית ההיטק.
בשלושת הסמסטרים הראשונים בהנדסת תוכנה לומדים נושאי תשתית של מתמטיקה ופיזיקה, לאחר מכן עוברים ללימודים של קורסי ליבה הנדסיים, ולבסוף בשלושת הסמסטרים האחרונים מתמקדים במסלול ההתמחות בהנדסת תוכנה.
סרטון על הפקולטה להנדסה:
כיום אפשר למצוא מהנדסי תוכנה בכל חברה רצינית למחשבים בהייטק בארץ. המהנדסים מתכננים ובונים מערכות, מכשירים, מעגלים ורכיבים, ועוסקים במחקר, פיתוח, עריכת ניסויי מעבדה, כותבים תוכנה למעבדים זעירים, משווקים ומנהלים, ואף מקימים חברות סטארט אפ.