מסלול הנדסת מכונות באוניברסיטת תל אביב פותח בפניכם אפשרויות תעסוקה אדירים כגון הנדסה אווירונאוטית, הנדסת אניות ואוקינוגרפיה, הנדסה גרעינית, הנדסה אזרחית, הנדסת חומרים, הנדסת סביבה, הנדסת מכטרוניקה ורובוטיקה, זיווד אלקטרוני, הנדסת מחשבים והנדסה ביו-רפואית. כאשר תקבלו תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב תוכלו לעבוד כמעט בכל חברה טכנולוגית, שכן לאוניברסיטה יש שם מעולה בארץ ובעולם. לאורך התואר תלמדו תחומים כגון רובוטיקה, ננו טכנולוגיה, אנרגיות חלופיות, איכות הסביבה וביו הנדסה.
דרך מחקר ועבודה במעבדה לומדים החוקרים כיצד לפתח אמצעים מכניים שיתרמו לאיכות החיים של כל אחד מאיתנו. קשה לדמיין את החיים ללא המצאות שנוצרו על ידי מהנדסי תוכנה כמו מכשירים רפואיים, מעבדים, מכשירים סלולריים וכדומה. לאורך התואר תלמדו על המכטרוניקה, המשלבת מכניקה, אלקטרוניקה ומחשבים, והיא מהווה תחום חם ומבוקש כיום. בין העבודה במעבדות המחשוב, הבקרה, הרובוטיקה, המכטרוניקה, המעבדה להדמיית זרימה ממוחשבת והמעבדה הניסיונית והחישובית של תכנון תרמי של ציוד אלקטרוני, תוכלו בתור סטודנטים לקבל את הכשרה המקיפה ביותר בתחומי המחשב והמכונות.
סטודנטים מצטיינים בהנדסת מכונות זוכים לאפשרות להצטרף למסלול ישיר לתואר ראשון ולהשלים תואר ראשון ושני בחמש שנים. המשמעות היא שלאחר חמש שנים בלבד תוכלו להמשיך בקריירה אקדמית או להתברג למישרה בכירה בלי צורך בנסיון נוסף. סטודנטים שמסיימים שני תארים בהנדסת מכונות נחטפים בן רגע על ידי מעסיקים, במיוחד אם הם הצליחו והשקיעו בתואר.
בתואר של הנדסת מכונות, שאורך ארבע שנים, תלמדו במשך חמישה סמסטרים מקצועות חובה הכוללים: מכניקה, מתמטיקה, מחשבים, פיזיקה, כימיה, חומרים, חשמל, אלקטרוניקה וכלכלה. לאחר מכן תוכלו לבחור מסלולי התמחות של נושאים שמעניינים אתכם בפקולטה לחקור.
לאורך התואר תזכו ללמוד ממדענים וחוקרים בכירים בארץ, 30 במספרם הנמצאים באוניברסיטה ועוד 51 מרצי חוץ. מרצים אלו מהווים את חוד החנית של תחום המחקר בהנדסה בארץ, מנחים בעלי שם בארץ ובעולם. לאוניברסיטה יש גם מעבדות מתקדמות לתואר ראשון – 10 מעבדות הוראה ועוד 51 מעבדות מחקר. ביה"ס נמצא במתחם בניין וולפסון להנדסה מכנית, בבניין שתוכנן ע"י האדריכל המפורסם לואי קאהן.
תוכניות הלימודים באוניברסיטת תל אביב כוללות תואר ראשון שני ושלישי בהנדסת מכונות: