לאורך התואר תלמדו על אותות שונים ומערכות רפואה מתקדמות, הנדסת רקמות וביו-חומרים, ביו-מכניקה של מערכות פיזיולוגיות. בתואר תלמדו על אותות ומערכות ברפואה – כיצד מודדים את האותות הפיזיולוגיים המשמשים רופאים, וכיצד אותות אלו משתנים כיום עם התפתחות הטכנולוגיה. בנוסף לומדים על שיטות עיבוד אותות ותמונות רפואיות, פיתוח מאגרי מידע ותקשורת ברפואה, מערכות ביו-אופטיות ושימושי לייזר ברפואה. בקורסים על הנדסת רקמות וביו-חומרים תלמדו כיצד מפתחים חומרים ומבנים חדשים המשלבים בתוכם תאים ורקמות המיועדים להחלפת רקמות ביולוגיות ואברים שכשלו. בקורסים על ביו-מכניקה של מערכות פיזיולוגיות תלמדו על תפקוד האיברים לפי חוקים הנדסיים ברורים, מכניקת המוצקים, מכניקת הזורמים ומעבר חום ומסה. מערכות אלו מנוצלות להבנת ולתכנון של תחליפים הנדסיים למערכות ולאברים כושלים.
תחום ההנדסה הרפואית מתפתח כל הזמן בארץ ובעולם, ועם הזדקנות האוכלוסייה וגידול במחלות שונות ובצורך לטפל בהם, גדל הביקוש למהנדסים מומחים שיעבדו בתעשיית ההי-טק הביו-רפואית של המאה ה-21. בתואר ראשון בהנדסה ביו רפואית תלמדו כיצד חוקרים בעיות מסובכות הדורשות ידע רב תחומי והבנת מערכות ביולוגיות בנוסף לתחומי ההנדסה. כך מפתחים המהנדסים הביו רפואיים את הפתרונות לאתגרים הרפואיים שניצבים כיום. מהנדסים אלו נמצאים בחזית התכנולוגית, והם מוכשרים כמהנדסים ברמה הגבוהה ביותר. לאורך ארבע שנים תלמדו על נושאים שונים הדרושים למהנדסים ביו רפואיים כגון מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה תאית, פיזיולוגיה של מערכות בגוף, חשמל, מכניקה, מדע החומרים ונושאי ספציפיים של ביו רפואה. נשמע מסובך? אכן המסלול של הנדסה ביו רפואית מובנה למוחות הטובים ביותר, ומכיל מקצועות לימוד מורכבים.
סגל החוג כולל שמות כגון פרופ' אלעד דוד, פרופ' ברנע עופר, פרופ' גנות ישראל, ד"ר גפן עמית, ד"ר גרינשפן חיית, ד"ר זילברמן מיטל, פרופ' עבוד שמעון, פרופ' עינב שמואל, פרופ' שיינוביץ מיקי, ד"ר זרצקי אורי, ד"ר שפיצר חדוה
כדי להתקבל לתואר תואר שני בהנדסה ביו רפואית באוניברסיטת תל אביב יש צורך בתואר BSc או BTech בהנדסה או בתחום ממדעים מדוייקים, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה. כמו כן יש צורך בציון תואר של לפחות 80, כאשר התנאי המדוייק לקבלה משתנה ותלוי ברקע הלימודי. בנוסף יתקבלו בוגרי הנדסה ביו רפואית או מועמדים שעמדו בלימודי ההשלמה הנדרשים. ציון הסף בכל קורס השלמה עומד על 75, והממוצע שלהם צריך לעמוד על 80 לפחות.
בוגרי מסלולים ארבע שנתיים בהנדסה שאיננה הנדסה ביורפואית ידרשו לבין 4-6 קורסי השלמה, בתאום מנחה מתאים. בוגרי מסלולים תלת שנתיים ידרשו ל8 קורסי השלמה. כל קורסי ההשלמה יקבעו על ידי ראש התוכנית.