לימודי תקשורת באוניברסיטת חיפה

ללימוד באווירה פלורליסטית על פסגת הכרמל

באוניברסיטת חיפה אשר הוקמה בשנת 1963 לומדים על פי הפרסום באתר האוניברסיטה כ- 16,500 סטודנטים בשש פקולטות: מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעים והוראתם, משפטים והפקולטה ללימודי רווחה ובריאות.

אוניברסיטת חיפה שמה דגש על המחקר באוניברסיטה והיא מרכזת נושא זה במספר מכונים על פי נושא המחקר כגון: חקר השואה, המרכז היהודי ערבי, חקר חברה ומשפט וכדומה באוניברסיטה משתדלים לשמור על האופי הפלורליסטי מתוך ניסיון לשלב סטודנטים ממגזרים ואוכלוסיות שונות כדי ללמד את הסטודנטים אודות דו קיום, כבוד הדדי וסובלנות.

אוניברסיטת חיפה מגלה מעורבות גדולה בקהילה והיא מעודדת רכישת ידע והשכלה אקדמית גבוהה אצל סטודנטים בעלי קשיים כלכליים.

מהות המסלול

החוג לתקשורת הוקם כדי לתת מענה לצורך הרב בתעשייה לאנשים בעלי ידע מעמיק בתחום התקשורת, הלימודים מרחיבים את הידע התיאורטי ומעניקים לסטודנטים אפשרות לבצע ניתוח ביקורתי של תהליכים ותופעות בתקשורת. במהלך הלימודים הסטודנטים מפתחים את החשיבה האינדיבידואליסטית שלהם ואת השקפת עולמם האישית בנוגע לעולם התקשורת ולשינויים הקורים בו בשנים האחרונות בעיקר עקב כניסת האינטרנט לעולם זה.

לימודי  תקשורת באוניברסיטת חיפה מנסים להקנות לסטודנטים את ההבנה והיכולת לענות על השאלות הבסיסיות בתחום התקשורת כגון: מה תפקידה של התקשורת בחברה וכיצד היא מתפתחת, מה ההקשרים החברתיים והפוליטיים של התקשורת וכדומה. הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה הקשורים לסוגיות שונות בחקר התקשורת.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

החוג לתקשורת של אוניברסיטת חיפה מתמקד בעיקר בהקניית ידע תיאורטי והוא אינו מהווה תחליף לבית ספר מקצועי הנותן הכשרה מעשית לסטודנטים. הסטודנטים במסלול זה הינם סטודנטים המעונינים לחקור את עולם התקשורת ולהבין את התהליכים המשפיעים עליו.

באוניברסיטת חיפה ניתן לשלב את לימודי התקשורת עם מסלולים נוספים כגון המסלול לתקשורת ומשפטים.

המרצים

סגל המרצים באוניברסיטת חיפה הינו סגל של אנשי אקדמיה מנוסים ובעלי ידע רב, כל אחד בתחומו הספציפי. הסגל מעניק לסטודנטים לימודים ברמה אקדמית גבוהה יחד עם יחס אישי לכול סטודנט וסטודנט. בין המרצים בסגל ישנם: ד"ר רועי דוידזון, פרופ' גבריאל ויזמן, ד"ר יונתן כהן, ד"ר אורן מאיירס, ד"ר יריב צרפתי, ד"ר רבקה ריב"ק ועוד.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה הכלליים באוניברסיטת חיפה הינם: תעודת בגרות או תעודת מכינה, ציון בבחינה הפסיכומטרית, ציון באנגלית. במסלול לתקשורת תנאי הקבלה מחייבים ציון 600 במבחן הפסיכומטרי, תנאי הקבלה משתנים ביחס של היצע וביקוש.

עלויות ומלגות

עלות הלימודים באוניברסיטת חיפה לשנה היא כעלות הלימוד בשאר האוניברסיטאות כ- 8,600 ₪, כאשר השכר הלימוד צמוד למדד המחירים לצרכן.

המלגות מטעם אוניברסיטת חיפה הינן כדלקמן: מלגות סיוע כלכלי, מלגות הצטיינות בלימודים, מלגות בגין מעורבות חברתית,קרן מלגות לזכר סוזן גולדשטיין, קרן ע"ש רון אדלר, מלגה מטעם משרד החינוך, קרן אימפקט ללוחמי צה"ל, קרן "הישג" לחיילים בודדים, קרן היאס לסטודנטים עולים ועוד.