אוניברסיטת בר אילן היא האוניברסיטה הגדולה בארץ והיא ידועה גם כאחת האוניברסיטאות השמה את הדגש על כל הקשור בהרחבת תחומי המחקר המתקדמים, ורמת הלימודים האקדמית בה גבוהה. הייחוד של אוניברסיטת בר אילן הוא השילוב של הלימודים הקשורים ליהדות ולמורשת היהודית, ים לימודים במגוון רחב מאוד של דיסיפלינות. אחוז הצמיחה בה הוא הגבוה ביותר וזאת מבלי לוותר על רמתה הגבוהה. כ- 34,000 סטודנטים לומדים בכל רחבי הארץ. כ- 25,000 בקמפוס הראשי שברמת גן והשאר במכללות האזוריות אשר בחסות אוניברסיטת בר אילן.
התכנית ללימודי תעודת הוראה, היא תוכנית להכשרת מורים להוראה הנמשכת שנתיים ונלמדת באוניברסיטת בר אילן במקביל או בנוסף ללימודי התואר הראשון, בכל אחד מהתחומים הנלמדים בבית הספר העל יסודי. הסטודנטים שיתחילו את לימודי תעודת הוראה בשנת הלימודים השנייה שלהם לתואר הראשון, יוכלו לסיים את הלימודים לתעודת הוראה בשנה הרביעית.הלימודים כוללים סדנאות וקורסים בנושאים רבים וחשובים כגון: לימודי פסיכולוגיה חינוכית, תורת ההוראה, רכישת יסודות וסדנה מעשית לפתרון בעיות, שימוש בעזרי הוראה ואימוני הוראה זוטא, לימודי הוראה במקצוע ההתמחות – מתודיקה, מבחנים והערכות, שילוב המחשב בכיתה. כמו כן נלמדים קורסים מיוחדים להרחבת הידע הרלוונטי להוראה בתחום ההתמחות. כל הסטודנטים מקבלים הכשרה מעשית: בשלב ראשון אימוני הוראה ובשלב שני עבודה מעשית.
כמו כן הסטודנטים במסלול זה מחויבים לעבור סטאז', המפגשים במסגרת הסטאז' הם אחת לשבועיים באוניברסיטת בר אילן לסדנה בת 4 ש"א ובה מקבלים הכשרה נרחבת בפתרון קונפליקטים ופיתוח עצמי ומקצועי בסביבה בית ספרית. הסדנה יוצרת אווירה של 'מרחב למידה עיוני אקדמי' מוגן בו מתקיימות התנסויות וסימולציות. בסדנה קיים שילוב הרמוני בין התיאוריה לפרקטיקה, הסטודנטים מתנסים בה בהתמודדויות מקצועיות במצבי אי וודאות, בשילוב של חשיבה מושכלת וגישות מורכבות ממחקר מקרים שהתרחשו במציאות. בדרך זו של תהליכי חשיבה ביקורתית, מודעות ותבונה, נוצר הידע הפרקטי מקצועי על הבסיס התיאורטי. מנחי הסטאז' הינם בעלי ניסיון אישי עשיר בתחום ההוראה ובהנחיית קבוצות.
מטרת הלימודים במסלול תעודת הוראה היא להקנות לסטודנטים ידע עיוני והכשרה פרקטית מעשית שיאפשרו לבוגרים ללמד בבתי הספר, בחטיבת הביניים ובבתי הספר התיכוניים בתחום ההתמחות שלהם.
המקצועות בהם ניתן להתמחות בתעודת ההוראה הם: אמנות יהודית, אנגלית, מדעי החיים, היסטוריה, כימיה, לימודי ארץ ישראל, לשון והבעה, מדעי החברה, מתמטיקה, ספרות, עברית, ערבית, תורה שבעל פה, תנ"ך, תקשורת.
בלימודי התעודה בהוראה באוניברסיטת בר אילן, בנוסף לידע האקדמי והניסיון המעשי, נרכש ידע בתהליכים של מיפוי עצמי בכל התחומים הרלוונטיים להוראה כמו: עמדות ותפיסות בקשר למושגים כמו כבוד האדם, סמכות ותלות, שותפות והשתתפות, עבודה ושכר, אחראיות, קריירה, הוראה ולמידה פרוצדורות ואינטראקציות עם לומדים, בעלי תפקידים, עמיתים והורים. בנוסף הסטודנטים רוכשים גם משאבים אישיים כגון: התנהלות בתנאי אי וודאות, לחצי זמן, תסכול עומס רגשי ותחושות כעס ואכזבה ועוד נושאים שיפתחו יכולות הוראה עם תלמידים הורים ועמיתים.
המרצים במסלול זה, כמו כל המרצים באוניברסיטת בר אילן, הינם מרצים מיומנים ומקצועיים, בדרך כלל בעלי ידע מעשי בנוסף לידע המקצועי שלהם.
סטודנטים יוכלו להצטרף ללימודי תעודת ההוראה להכשרת מורים רק מהשנה השנייה ללימודיהם באוניברסיטת בר אילן. רמת הציונים במקצוע ההתמחות חייבת להיות בממוצע של 75, זאת לאחר התאמה אישית שתקבע בראיון מיוחד. חובה לעמוד בכל דרישות המסלול הנבחר להתמחות, בתיאום עם החוג להכשרת מורים. בוגרי אוניברסיטאות אחרות יתקבלו רק לאחר קבלת התואר הראשון ומילוי כל ההשלמות הנדרשות. בעלי תואר ראשון יכולים להגיש בקשה וללמוד במרוכז בשנה אחת, הבקשה זקוקה לאישור מראש החוג וראש המסלול להוראה בתחום הספציפי של ההתמחות.
סטודנט ללימודי תעודת הוראה בלבד ושאינו רשום במסלול נוסף ישלם את שכר הלימוד השנתי הרגיל. סטודנט המשלב עם לימודי תעודת הוראה עם תואר נוסף ישלם 10% כתוספת, משנת הלימודים השנייה, בה הוא לומד רק בעבור תעודת ההוראה וללא תואר אחר. סטודנט הלומד לימודי תעודת הוראה ומשלב זאת עם תואר ראשון ישלם לפחות 400% שכ"ל. שכר הלימוד המלא כ- 12,721 ₪ לשנה והמופחת הוא כ- 9,414 ₪ לשנה. בקשה למלגה אפשר להגיש בקשה לוועדת המלגות או אצל מקורות חיצוניים כמו: קרן ההנצחה לחיילים משוחררים או קרנות ללוחמים, פר"ח או משרד החינוך, את הרשימה המלאה של הקרנות אפשר לראות על לוח המודעות של וועדת המלגות.