לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בבר אילן

תוכנית הלימודים בהנדסת חשמל באוניברסיטת בר אילן נמשכת ארבע שנים (8 סמסטרים) ושנת הלימודים מתחילה בחורף בלבד. מאחר ותוכנית הלימודים היא של מקצוע מורחב בלבד, התכנית מובנית ואין אפשרות ללמוד תכנית חלקית.

מגמת הנדסת חשמל – הדרך הטובה ביותר להשתלב בתעשיית ההי טק

הקמפוס המרכזי של אוניברסיטת בר אילן ממוקם ברמת גן. בנוסף קיימות המכללות האזוריות אשר נמצאות בחסותה בכל רחבי הארץ. אוניברסיטת בר אילן נחשבת לגדולה בישראל ,אחד מהסממנים הייחודים שלה, הוא הקניית יסודות הזהות היהודית והמורשת היהודית בשילוב עם לימודים אקדמיים ברמה גבוהה ואיכותית הכוללים מחקר ופיתוח ברוב מסלולי הלימודים. באוניברסיטת בר אילן, הדוגלת בחינוך לסבלנות, סובלנות ודו-קיום, לומדים ביחד מכל המגזרים השונים בארץ, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, עולים חדשים וילידי הארץ לצידם של סטודנטים הבאים מכל תפוצות העולם. באוניברסיטה ספריות עדכניות, מעבדות משוכללות וחדרי מחשב לשירות הסטודנטים.

מידע מהיום הפתוח של בר אילן:

מהות המסלול

בשנתיים הראשונות, נלמדים באוניברסיטת בר אילן במסלול הנדסת חשמל קורסי התשתית במקצועות: מתמטיקה, פיזיקה ובמדעי המחשב – במשותף עם הסטודנטים של הנדסת מחשבים. לאחר שנתיים ראשונות אלו, הסטודנטים הלומדים הנדסת חשמל מתמחים בשניים מתוך ארבעת מסלולי הלימוד הנלמדים שהם: אלקטרו-אופטיקה, מיקרו-אלקטרוניקה, תקשורת ועיבוד אותות. בכל אחד מהמסלולים מוענק ידע מעשיי ותיאורטי הנרכש תוך כדי עבודה על פרוייקטים ומחקרים במעבדות המאובזרות במיטב המכשור הקיים. גולת הכותרת היא פרויקט הסיום בה הסטודנט מוכיח את הידע שרכש בארבע שנות לימודיו. פרוייקט הגמר משמש פעמים רבות גם כמפתח לכניסה לעבודה בתחום הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

בית הספר להנדסת חשמל ומחשבים מכוון את הסטודנטים ללמוד ולחקור ולהתקדם בטכנולוגיה העדכנית ביותר, על ידי קשרי מחקר ושיתוף מחקרי עם קבוצות מחקר מרחבי העולם. על ידי כך האוניברסיטה מממשת את היעד שהציבה לעצמה, כבר בתחילת דרכה כמוסד להשכלה גבוהה, להוביל בכל הקשור ליישומי המחקר בכלל ובטכנולוגיה העילית בפרט. מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה יכולים, עם תום לימודיהם, להשתלב בתעשיית ההי טק, או שהם יכולים, באם יבחרו בכך, להמשיך בלימודיהם לתארים מתקדמים ולהוות חלק מקבוצות המחקר .

המרצים

המרצים באוניברסיטת בר אילן הינם מרצים שנבחרו בקפידה, מבין הסגל האקדמי הבכיר כגון: ד"ר אוחיון רוני, ד"ר ברגל יצחק, ד"ר ברוס שרגא, פרופ' ברנשטיין יוסף, ד"ר גולדברגר יעקב, פרופ' גנות שרון, פרופ' וייס אירה, פרופ' וימר שמואל, פרופ' זהבי אפרים, פרופ' זלבסקי זאב, פרופ' לשם אמיר, פרופ' מושיץ ג'ורג', ד"ר פופבצר רחלה, ד"ר פיקסלר דרור, פרופ' דניאל פרידמן, ד"ר צדוק אבינועם, ד"ר קרל יוסף, ד"ר קרן אסנת, ד"ר שפי אורית ועוד הרבה אחרים.

תנאי קבלה

ללימודי הנדסת חשמל נדרשים, בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של אוניברסיטת בר אילן, תעודת בגרות ובה ציון של לפחות 80 במתמטיקה ב- 5 יח"ל , או לפחות ציון 90 ב- 4 יח"ל. כנ"ל בפיזיקה. תלמידים להם אין רקע בפיזיקה יחויבו בלימודי מכינה בפיזיקה.

עלויות ומלגות

באוניברסיטת בר אילן שכר הלימוד המלא הוא כ- 12,721 ₪ לשנה וכ- 9,414 ₪ לשנה שכר הלימוד המופחת. קיימות האפשרויות לקבלת מלגות מגוונות על ידי הגשת בקשה לוועדת המלגות, או לכל המקורות החיצוניים האחרים הקיימים כמו: מלגת פר"ח, מלגות משרד החינוך, קרן ההנצחה לחיילים משוחררים, או קרנות תמיכה ללוחמים קרביים ועוד. הרשימה המלאה של המלגות תלויה על לוח המודעות של וועדת המלגות.