לימודי ביולוגיה באוניברסיטת בר אילן

תואר ראשון בביולוגיה חישובית באוניברסיטת בר אילן מונהג על ידי ראש המגמה פרופ' רון אונגר. בביולוגיה חישובית, או ביואינפורמטיקה, מחברים יחד שני תחומים - ביולוגיה ומדעי המחשב. הסטודנט זוכה להכיר שני תחומים משיקים של ביולוגיה ומחשבים, וכן את תחומי הביואינפורמטיקה והביו-מתמטיקה.

יותר ויותר גורמים מכירים בחשיבות של הביולוגיה החישובית, ובעיקר בפרוייקט הגנום האנושי. בבר אילן הבינו מזמן שזהו התחום ששווה להשקיע בו, והמחקר באוניברסיטה הוא מאוד מפותח. בבר אילן תוכלו להתנסות בעבודה עם חברות ביוטכנולוגיה, ולאחר התואר תשתלבו בהן בתור כוח אדם בקלות.

מה לומדים?

יחד עם קורסי מדעי החיים ומדעי המחשב, ישנם קורסים ייעודיים מרתקים בהם לומדים על נושאי הביולוגיה החישובית. נושאים אלו פותחו במיוחד למסגרת זו של תואר בביואינפורמטיקה. בעוד שבביולוגיה עוברים במהלך התואר על רוב הקורסים, במדעי המחשב מתמקדים רק בקורסים הרלבנטיים לביולוגיה החישובית. בפרוייקט הסיום הסטודנט זוכה להתנסות במחקר מדעי וליישם את לימודיו.

תנאי קבלה לביולוגיה

מכיוון שזהו מסלול מובחר באוניברסיטת בר אילן, מדי שנה מתקבלים רק מספר קטן של סטודנטים מצטיינים עם נתוני קבלה מרשימים.
פסיכומטרי מעל 675 ו-5 יחידות מתמטיקה בציון מעל 85 או 4 יחידות מתמטיקה בציון מעל 90.

קושי התוכנית

לימודי ביולוגיה חישובית בבר אילן הינם מאתגרים ודורשים השקעה רבה ולמידה עצמאית. למרות זאת היקף השעות נשאר סביר. יש אפשרות לקבל גם תואר משולב דו ראשי במדעי החיים ומדעי המחשב תוך השלמת כמה קורסים במדעי המחשב.

תוכנית זו היא חדשה יחסית ולכן יש דרישה אדירה בשוק לבוגרים שלה. מובטח כמעט שב20 השנים הבאות התחום עתיד להתפתח ולפתח עוד תחומי משנה.

עוד על ביולוגיה חישובית

מחקר בביולוגיה חישובית מתמקד בביואינפורמטיקה, הכולל מחקר של רצפים ביולוגיים כמו DNA, RNA, וחלבונים. בנוסף חוקרים על ביולוגיה מתמטית, בה משתמשים בנוסחאות מתמטיות ואלגוריתמים כדי לחקור את ההתנהגות המורכבת של מערכות ביולוגיות.

בוגרי המסלול מקבלים תואר ראשון בביולוגיה חישובית של בר אילן.