לימודי ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן

הייחוד במסלול הביוטכנולוגי בבר אילן הוא שהתואר מאגד נושאים שונים כמו מדעי החיים, טכנולוגיה, משפט, כלכלה, שיווק וניהול. אם אתם מחפשים תואר בינתחומי אז זו הכתובת שלכם. התואר מקנה לסטודנט ידע רב וכן כלים שונים המאפשרים להמשיך לתואר שני בביוטכנולוגיה או בתארים דומים כמו ביואינפורמטיקה או ביורפואה.

את המסלול של לימודי ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן מובילים פרופ' אורי ניר וד"ר ידידה שרעבי. המסלול נועד להכשיר סטודנטים בתחומים כמו ניצול מערכות ביולוגיות, פיתוח טכנולוגיה חדשה בתחומי התעשייה, הרפואה, החקלאות ועוד. כל מאמר מדעי כמעט שמתפרסם כותב שתחום הביוטכנולוגיה עתיד לתפוס תאוצה אדירה בשנים הקרובות ולעמוד בחוד החנית של המדע כפי שאנו מכירים אותו. בבר אילן הבינו זאת ולכן הנהיגו מסלול ביוטכנולוגיה בעל אופי מתקדם וייחודי.

תואר ראשון בביוטכנולוגיה בבר אילן

במסלול ביוטכנולוגיה בבר אילן לתואר ראשון לומדים סך של 72.5 שעות לימוד במשך שלוש שנים. בשנים הראשונות לומדים בעיקר קורסי חובה שמשותפים למדעי החיים, בנוסף לקורסים ייחודיים של ביוטכנולוגיה. שנה ב' כוללת נושאים מעניינים כמו תכנות לביוטכנולוגים וביוטכנולוגיה בצמחים. בשנה ג' מעמיקים בהתמחות בביוטכנולוגיה ומקבלים כלים שמאפשרים ראייה רחבה בתחומי הביולוגיה המוכרים כיום למדע.

תואר שני בביוטכנולוגיה בבר אילן

ישנם שני סוגים עיקריים של ממשיכים לתואר שני של לימודי ביוטכנולוגיה: בוגרי מדעי החיים מורחב ובוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה. מי שפונה ללמוד תואר ראשון בבר אילן בביוטכנולוגיה מכוון לתואר השני, וכן יכול להקלט בקלות לתעשיית הביוטכנולוגית דרך הפקולטה בבר אילן. דרך תוכנית זו מבצעים את עבודת המחקר בחברה הביוטכנולוגית עצמה, כאשר הסטודנט מקבל מנחה שהוא מדען בכיר בתעשייה וכן מנחה שהוא מדען בפקולטה למדעי החיים. מי שממשיך דרך תוכנית מדעי החיים נדרש להשלים קורסים במהלך התואר.

תנאי קבלה

כדי להתקבל יש לעמוד בתנאי קבלה לפי החוג לביוטכנולוגיה בבר אילן:

  • ממוצע תעודת הבגרות (40%)
  • ציון פסיכומטרי (40%)
  • ציון כמותי במבחן הפסיכומטרי (10%)
  • ציון במתמטיקה בתעודת הבגרות (10%)
  • למסלול ביוטכנולוגיה יש עדיפות לבעלי ציון פסיכומטרי של 650 ומעלה.