לאוניברסיטת בן גוריון קמפוסים באילת, שדה בוקר ובאר שבע. היא נוסדה ב-1969 על ידי ממשלת ישראל על מנת לקדם ולעודד את הפיתוח בנגב. היום האוניברסיטה נחשבת למרכז חשוב למחקר והוראה. באוניברסיטה פקולטות רבות: הפקולטה למדעי ההנדסה, פקולטה למדעי הבריאות, פקולטה למדעי הטבע, פקולטה למדעי הרוח והחברה והפקולטה לניהול ובית הספר ללימודי מחקר מתקדמים. בנוסף קיימים באוניברסיטה מספר מכונים כגון: המכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב, בית הספר הבינלאומי ללימודי מדבר, מכונים לחקר המדבר ומכון לחקר ישראל הציונות ומורשת בן גוריון. לאוניברסיטה שם בינלאומי בפיתוח ומחקר חקלאות מדברית ובגישה החדשנית שלה לרפואה קהילתית ורב תרבותית. האוניברסיטה פעילה למען הקהילה, ובנוסף על כך, מעניקה לסטודנטים שלה חיי קמפוס תוססים.
הלימודים לתעודת הוראה מיועדים לסטודנטים שרוצים לעסוק בהוראה בבית ספר העל יסודיים במגוון מקצועות כגון: מתמטיקה, מדעי המחשב, טכנולוגיות מידע, טכנולוגיה, גיאולוגיה, כימיה, פיסיקה, ביולוגיה, מינהל, אומנות, תקשורת, עולם הערבים והאסלאם, מדעי החברה, פילוסופיה, אנגלית, גיאוגרפיה, אזרחות, היסטוריה, מחשב ישראל, ספרות עברית, לשון עברית, ארכיאולוגיה ומקרא.
לימודי תעודת הוראה באוניברסיטת בן גוריון מתחלקים לשלושה מסלולים:
באוניברסיטת בן גוריון הלימודים נמשכים שנתיים במסגרת של שניים או שלושה ימי לימוד בשבוע. הלימודים כוללים שיעורי חובה, התנסות והתמחות בבית ספר על יסודי.
האוניברסיטה מציעה מסלול ייחודי לתעודת הוראה למורים ותיקים ללא תעודת הוראה, הלימודים מתקיימים שנה אחת פעמיים בשבוע. תוכנית הלימודים כוללת לימודי פסיכולוגיה, חינוך, דידקטיקה והתנסות מודרכת בהוראה.
למסיימי הלימודים תוענק תעודת הוראה שלאחריה יש לעבור שנת התמחות בבית ספר על יסודי לפי המקצוע שלמדו. בחלק מן המקומות משרד החינוך דורש תואר שני להוראה בכיתות י"א ו- י"ב.
אוניברסיטת בן גוריון שמה לה למטרה להכשיר מורים, לא רק מבחינת הידע שהם מקבלים במסלול ההתמחות שלהם, אלא גם באמצעות פיתוח היכולות האישיות של כל סטודנט וסטודנט בתחום ההוראה. פיתוח היכולות האישיות נעשה באמצעות מחקרי פעולה העוזרים לפיתוח וניסוי של תוכניות ההוראה. בסדנאות המתרחשות לאורך כל תקופת הלימודים מוצגים ההיבטים התיאורטיים של ההוראה, אותם היבטים מיושמים על ידי המשתתפים ונבדקים בקפידה לאחר מכן, באמצעות כך לומדים הסטודנטים אודות הדבר החשוב מכל למורה – מציאת אמצעי ההוראה האפקטיביים ביותר.
סגל ההוראה ללימודי תעודת הוראה באוניברסיטת בן גוריון כולל את מיטב המרצים בארץ ביניהם דוקטורים ופרופסורים מקצועיים מתחום ההוראה, אשר בנוסף לידע המקצועי שלהם, הם מעניקים יחס אישי, תמיכה וייעוץ לכל סטודנט לאורך כל תקופת הלימודים.
ללימודי תעודת הוראה יש צורך בתואר ראשון בציון ממוצע של מעל 75 יחד עם מעבר בחינות כניסה. מועמדים ללימודים בעלי תואר ראשון בממוצע מעל 85 יתקבלו באופן אוטומטי, כלומר ללא צורך בבחינות כניסה.
שכר הלימוד הינו אוניברסיטאי ועומד על 12,866 ₪ לשנה ללא סבסוד, לאחר הסבסוד השכר עמד על 9,656 ש"ח . ניתן להגיש בקשה למלגה אצל דיקן הסטודנטים. עבור קבלת מלגה, מכל סוג שהוא, על הסטודנטים להיות פעילים חברתית. המלגות הן עבור: סטודנטים מצטיינים, סטודנטים עם מוגבלויות פיזיות, מלגות לספורטאים מצטיינים, עולים חדשים ועוד. יש לשים לב לתאריכי סיום הגשת הבקשה למלגה על מנת לא לפספס את ההצעות השנתיות.