לימודי סוציולוגיה באוניברסיטת בן גוריון

לימודי סוציולוגיה לתואר ראשון אורכים 3 שנים, האוניברסיטה מציעה את המסלול רק במתכונת של לימודים דו-מחלקתיים, כך שחובה לשלב לימודי סוציולוגיה עם לימודים ממחלקה אחרת בהתאם להיצע האפשרי המגוון שניתן לסטודנטים.

ללמוד סוציולוגיה באוניברסיטה איכותית שנמצאת בעיר סטודנטים אמיתית

אוניברסיטת בן גוריון בנגב ממוקמת כמובן בעיר באר שבע, היא הוקמה בשנת 1969 מתוך חזון של פיתוח הנגב ומאז ועד היום התבססה כאוניברסיטה איכותית ומהמובילות בישראל במגוון תחומים. באוניברסיטה לומדים כיום כ-19,000 סטודנטים והיא מנהלת קשרים אקדמיים עם מכללות נוספות ברחבי הארץ (בעיקר בדרום מטעמים טבעיים), אשר מעניקות תארים באחריות האוניברסיטה. כמו כן, אוניברסיטת בן גוריון מפעילה מספר מכוני מחקר וקמפוסים אשר אינם נמצאים בבאר שבע אלא במקומות נוספים בדרום כגון שדה בוקר, קטורה, קמפוס באילת ועוד.

העובדה שמדובר על אוניברסיטה גדולה ומרכזית כל כך הופכת את באר שבע לעיר סטודנטים אמיתית, חיי החברה המגובשים והאיכותיים באוניברסיטה הם שם דבר ומדובר על חוויה משמעותית לא פחות מהלימודים עצמם. לימודי סוציולוגיה באוניברסיטת בן גוריון נלמדים במתכונת של סוציולוגיה ואנתרופולוגיה במסגרת הפקולטה למדעי הרוח.

מהות המסלול

המסלול ללימודי סוציולוגיה בבן גוריון הוא במהותו עיוני, כאשר הסטודנטים לומדים את כל לימודי הבסיס והחובה ההכרחיים לתחום וכן יכולים לבחור קורסי בחירה רבים על פי תחומי עניין ספציפיים. חשוב לציין כי אוניברסיטת בן גוריון מציעה מסלול לימודי סוציולוגיה גם בקמפוס אילת שלה.

דוגמאות לקורסים הנלמדים במסגרת מסלול לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בבן גוריון הן:

  • קורסי חובה: יסודות בסוציולוגיה, יסודות באנתרופולוגיה, פילוסופיה של מדעי החברה, סטטיסטיקה, החברה בישראל, תיאוריות סוציולוגיות ואנתרופולוגיות, שיטות מחקר איכותניות וכמותיות.
  • קורסי בחירה: כלכלה פוליטית, תרבות בהגירה, אנתרופולוגיה של אוכל, מגדר פמיניזם וחברה, לימודים ויזואליים, רוסיה בישראל, צעירים ביפן, חברה ותרבות בהודו, אלימות והתנגדות.

מטרות ויתרונות לימודי סוציולוגיה בבן גוריון

לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב מיועדים לספק לסטודנטים ידע תיאורטי איכותי ורחב על התחום ועל החברה, בנוסף הלימודים מיועדים לתת לסטודנטים כלים שיטתיים שיאפשרו להם להבין, לחקור, לנתח ולפעול במסגרת תהליכים בחברה.

היתרונות של לימודי סוציולוגיה בבן גוריון הם:

  • מחלקה איכותית עם סגל מרצים מתקדם שנבחר בקפידה.
  • אווירה סטודנטיאלית מצוינת באוניברסיטה ובעיר עצמה.
  • חובה לשלב את הלימודים עם מחלקה נוספת, יתרון שמאפשר הרחבת אופקים וכמובן שיפור האפשרויות בשוק התעסוקה בעתיד.
  • אפשרויות להמשך לימודים מתקדמים באוניברסיטה או במוסדות אקדמיים מובילים אחרים.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה למסלול לימודי סוציולוגיה באוניברסיטת בן גוריון כוללים ציון סכם וציון פסיכומטרי שיוצרים חתך קבלה, חתך המינימום עומד על כ-560 נקודות. יש לציין כי מספר המקומות במחלקה מוגבל, כך שבהחלט רצוי להירשם מוקדם.

מרצים

באוניברסיטת בן גוריון ניתן למצוא כמה מן המרצים והחוקרים המובילים בתחומם, בכל המחלקות. ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה הוא פרופ' אורי רם וחברי סגל אקדמי נוספים הם: ד"ר ג'קי פלדמן, פרופ' סטיב שרוט, ד"ר אורי שוויד, ד"ר ניצה ברקוביץ', ד"ר ניר אביאלי, ש"ר שרית הלמן, פרופ' פרן מרקוביץ', ד"ר איסמעיל נאשף ואחרים.

עלויות ומלגות

לימודי סוציולוגיה באוניברסיטת בן גוריון הם בשכר לימוד אוניברסיטאי כמובן, שכ"ל עמד בשנת הלימודים 2010-2011 על 9,521 ש"ח לשנה. האוניברסיטה מציעה מספר סוגים של מלגות כלליות לתואר ראשון, כגון מלגות מעורבות חברתית, מלגות פר"ח (חונכות), מלגות לספורטאים מצטיינים, מלגות קיום לעולים חדשים, מלגות סיוע כלכלי, מלגות עמותת איילים להתיישבות צעירה ומעורבות חברתית (מלגה מלאה), מלגה מלאה ללומדים בקמפוס אילת ואפשרויות נוספות מקרנות חיצוניות.