לימודי מנהל מערכות בריאות בבן גוריון

תכנית הלימודים בניהול מערכות הבריאות היא תלת שנתית, בה נלמדים נושאים רלבנטיים בתחום הבריאות והאפידמיולוגיה, כלכלה ומימון, ארגון ומינהל. הסטודנטים ישתתפו במהלך הלימודים, בסיורים מקצועיים במוסדות שונים הקשורים לרפואה ובריאות ובשנה השלישית יעשו את הסטאז' במוסד רפואי או בריאותי. ההכשרה תמשך 26 ימים (יום בשבוע).

ניהול מערכות בריאות – התוכנית היחידה מסוגה בארץ

האוניברסיטה הוקמה בבאר שבע בשנת 1969 והיא אחת מהאוניברסיטאות החשובות למחקר, לומדים בה כ- 19,000 סטודנטים בשלושה קמפוסים שונים, הראשי בבאר שבע השני באילת והשלישי בשדה בוקר. באוניברסיטה יותר מ- 80 מחלקות בהם לומדים לתארים ראשון, שני שלישי ודוקטורט. קצב ההתפתחות של האוניברסיטה הוא מהיר מאחר שקיימים עדכונים תמידיים במסלולי הלימודים, על פי הדרישה כמו למשל בהנדסה ביוטכנולוגית, ננוטכנולוגיה ועוד. האווירה הייחודית באוניברסיטת בן גוריון והדרישה למצוינות דוחפת וממריצה את החוקרים והסטודנטים לפרוץ דרך ולקדם את המחקרים.

המסלול במהותו נועד להעניק ידע והבנה של הסטודנטים, בכל האלמנטים הקשורים לניהול מערכת הבריאות בארץ, שנחשבת למערכת מורכבת מאוד, אשר ישנה דרישה גבוהה לאנשי מקצוע שיידעו כיצד לנהל אותה נכון, בכל תחום מתחומי הבריאות שבו הם יבחרו לעסוק.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

התכנית לניהול מערכות בריאות היינה ייחודית במינה, היא פועלת תחת מטריה משותפת של שתי פקולטות, הפקולטה למדעי הבריאות והפקולטה לניהול במשותף, אשר שמה לה כמטרה את שיפור הניהול והארגון של שירותי הבריאות בארץ, על ידי הכשרת בוגרים בעלי תואר B.A. שנועדו לשאת את משרות ההנהלה הבכירות, בכל סוגי השירותים הרפואיים שבארץ במגזר הפרטי, הציבורי והממשלתי – בבתי חולים, קופות חולים ובמרפאות או במשרדים הממשלתיים.

הבוגרים של מסלול חשוב זה, יידעו לא רק לתת מענה לבעיות ניהול ואתגרים שנוצרים בשטח, במהלך הפעילות היומיומית, אלא גם למצוא דרכים חדשות וטכנולוגיות שימושיות, כדי לשפר ולייעל את מערכת הבריאות וכתוצאה מכך לשפר ולייעל את השירותים שניתנים לציבור.

מרצים

בין צוות המרצים רופאים ואנשי מינהל כמו: פרופ' אבישי גולדנברג, ד"ר דינה ון-דייק, ד"ר דן גרינברג, פרופ' יוסף פליסקין, ד"ר נדב דוידוביץ, מר גבי בן נון, פרופ' דב צ'רנחובסקי, ד"ר צחית סימון-תובל.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה למסלול לימודי ניהול מערכות בריאות הם: ציון סכם או ציון פסיכומטרי של 680 נקודות, ציון של 80 לפחות במתמטיקה ב- 4 יחידות, ציון 138 בפרק הכמותי במבחן הפסיכומטרי. או ציון של 70 נקודות ברמה של 5 יחידות וציון של 134 בפרק הכמותי במבחן הפסיכומטרי.

עלויות ומלגות

שכר הלימודים הוא השכר האוניברסיטאי הרגיל בארץ לשנת לימודים 9,521 ₪ השכר המופחת ואילו המלא 12,866 ש"ח. באוניברסיטת בן גוריון משתדלים לעזור לכל סטודנט הזקוק לעזרה במימון הלימודים בעיקר בשל תנאים סוציו-אקונומים קשים. קיימות מלגות רבות בשל פעילות התנדבויות חברתית וקהילתית, מלגות חונכות (פר"ח) מלגות לספורטאים מצטיינים, מלגות סיוע הדיקן, מלגות לסטודנטים שהראו הישגים בלימודים ועוד.