אוניברסיטת בן גוריון בנגב (בבאר שבע), שבה לומדים יותר מ – 19,000 סטודנטים ומלמדים בה מאות מרצים וחוקרים, מאפשרת לימודים במגוון גדול ועשיר של תחומים: מדעי הרוח והחברה, מדעי הבריאות, מדעי הטבע וההנדסה, מקצועות המחשב, אמנות, עיצוב, יצירה ואדריכלות, בריאות, רפואה, רפואה משלימה ורוחניות, חינוך והוראה, ענפי התקשורת והבמה, לימודים לתארים שני ושלישי, ניהול ובית הספר ללימודי מחקר מתקדמים כמו כן קיימים באוניברסיטה – המכון הלאומי לביוטכנולוגיה נגב, המכונים לחקר המדבר, בית-הספר הלאומי ללימודי מדבר, מכון בן גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשתו של בן גוריון.
מזה שנים ממוצבת וממותגת האוניברסיטה כבעלת מוניטין עולמי בתחום המחקר, הפיתוח והחינוך בתחום החקלאות בנגב. מעורבותם של הסטודנטים בפרוייקטים שונים ומגוונים בקהילה היא אחד מערכי הליבה של האוניברסיטה.
במסגרת החוג ניתן לשלב לימודי כלכלה ומנהל עסקים, כלכלה וחשבונאות (ראיית חשבון) וישנה גם אפשרות של שילוב לימודי כלכלה עם לימודים בבית-הספר למנהל, במסגרת המסלול הדו-מחלקתי. המסלול ללימודי כלכלה מכשיר את בוגריו להשתלבות במגוון התפקידים והמשרות בתחום הכלכלה והניהול במשק הישראלי – הציבורי והפרטי. הלימודים המעמיקים מציידים את הסטודנטים בידע תיאורטי מקצועי, בשיטות ניתוח ומחקר ייחודיות לתחום ובכלים יישומיים. כמו כן, תשתית הידע עם סיום הלימודים לתואר ראשון בכלכלה מאפשרת לבוגרים להמשיך ללימודים לתארים מתקדמים. במסגרת הקורס נלמדים בין השאר הנושאים הבאים: מבואות וקורסי יסוד בתורת המחירים, כלכלה ציבורית, כלכלת עבודה, מבנה ענפי, תורת המשחקים, כלכלה פיננסית, כלכלה ניסויית, מאקרו כלכלה ואקונומטריקה ועוד.
מטרת המסלול היא להעניק לתלמידים כלים מהותיים לזיהוי בעיות כלכליות, ניתוחן וכמובן את היכולת לפתור אותן, כמו כן הלימודים מכשירים את הסטודנטים להשתלבות בתפקידי מפתח במשק ובחברה, תוך הבאה לידי ביטוי לא רק של כישוריהם ויכולותיהם המקצועיות, אלא גם את רגישויותיהם החברתיות.
יתרונות המסלול:
בראש החוג עומד פרופסור דוד ווטשטיין והמרצים והחוקרים בו הם 24 במספר, המרצים במסלול הכלכלי נחשבים לטובים במקצוע, רבים מהם רכשו את השכלתם בתחום, במוסדות לימוד יוקרתיים בחו"ל.
תנאי הקבלה למסלול ללימודי כלכלה באוניברסיטת בן גוריון הם: בגרות מלאה הכוללת 4 או 5 יחידות במתמטיקה, וציון פסיכומטרי במינימום של 670 נקודות.
גובה שנת לימוד אוניברסיטאית כיום 12,866 ₪. ישנן מלגות הצטיינות למועמדים שהישגיהם גבוהים, גובה המלגה יכול להגיע עד גובה שכר הלימוד הבסיסי, ישנן גם מלגות דיור בגובה 400 ₪ לחודש, מלגות על בסיס קשיים כלכליים, מלגות לסטודנטים המתנדבים בקהילה במשך תקופת הלימודים וכמובן גם אפשרות לקבל מלגות מקרנות חיצוניות. לפרטים על האפשרות לקבלת מלגות נוספות, מומלץ לפנות למזכירות החוג.