לימודי הנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון

אז למה ללמוד בבאר שבע? הפקולטה בבן גוריון היא הותיקה ביותר להנדסת חומרים. הפקולטה מותאמת לדרישות התעשייה בארץ, ולכן כשתסיימו את התואר יחטפו אתכם באחת מחברות התעשייה הגדולות. בבן גוריון גם תקבלו הכשרה שתאפשר להתקדם לתארים אקדמיים מתקדמים ולמחקר האקדמי.

תואר ראשון בהנדסת חומרים בבן גוריון

בימינו, תעשיות שלמות של הייטק, כימיה, ביולוגיה וכל מחקר שהוא נזקקים לחומרים מיוחדים כגון פולימרים או סגסוגות מתכת מסוגים שונים. לצורך הייצור של חומרים מורכבים אלו יש צורך במהנדס חומרים מוסמך, ואחד המסלולים היחידים והטובים ביותר ללמוד הנדסת חומרים הוא בבאר שבע, באוניברסיטת בן גוריון. במדריך זה נסביר לכם על המסלול ונמנה את הסיבות בגללן כדאי או לא כדאי להירשם לאוניברסיטה זו במסלול הנדסת חומרים.

הנדסת חומרים בחזית הטכנולוגיה

החומרים מהם עשויה החזית של הטכנולוגיה מיוצרים במעבדות שונות של הנדסת חומרים, ושם חוקרים גם על חומרים שונים. יתכן שהתרופה הבאה או הפתרון הטכנולוגי המתקדם הבא יבואו דווקא מתחום הנדסת החומרים. במסלול זה חוקרים את הקשר בין תכונות החומרים למבנה ולהרכב שלהם. כך אפשר ליצור חומרים טובים יותר. בין אם תרצו לתכנן גלגל לרכב שמחזיק טוב יותר, או לחקור את המבנה המולקולרי של מעבדי מחשבים, בהנדסת חומרים תזכו להחזיק בתפקיד חשוב בפיתוח טכנולוגיות חדשות. לאחר התואר תוכלו להשתלב בתעשיות כגון ייצור שבבים, תעשיות צבאיות, תעשיות כימיות, תעופה, חלל ועוד. בנוסף תוכלו לפתח חומרים חדשים או לפקח על חומרים שמיוצרים במפעלים ובמכוני מחקר. עבודה זו יכולה להוביל אתכם לניהול ולתפקידים בכירים.

מסלולי הלימוד במחלקה:

  • חומרים אלקטרוניים
  • חומרים מבניים ומתקדמים
  • מסלול משולב לתואר כפול בהנדסת חומרים ופיסיקה (מסלול למצטיינים) –

בואו ללמוד תואר לאורך ארבע שנות לימוד בו תלמדו מקצועות מדעיים בסיסיים כמו מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, תכנות והנדסה, בנוסף לקורסים אודות הנדסת חומרים, מבנה החומרים, תכונותיהם הפיסיקליות, המכניות והאלקטרוניות.

תואר שני בהנדסת חומרים בבן גוריון

בתואר השני בהנדסת חומרים תרחיבו את ידיעותיכם בתחום הנדסת חומרים ותפתחו חשיבה ומחקר עצמאיים. כך תוכלו לחקור חומרים חדשים בעצמכם ולפתח את העניין שלכם במחקר אישי. תנאי הקבלה לתואר שני בהנדסת חומרים כוללים תואר ראשון בהנדסת עם ממוצע 80 לפחות.

חברי הסגל בבן גוריון מתמחים בתחומים המובילים של הנדסת חומרים כמו: אינטראקציות מימן עם חומרים, אנליזה תרמודינמיקה של מערכות מורכבות, בדיקות לא הורסות, דיפוזיה במצב מוצק, הנדסת ריתוך והלחמה, התנהגות מכאנית, התנהגות סביבתית של חומרים, מדע וטכנולוגיה של נתכים קלים, מדע וטכנולוגית מגנזיום, קורזיית מאמצים, קינטיקה ותרמודינמיקה של מעברי פאזות וחישובי מצבים אלקטרונים בחומרים , תופעות ובדיקות פני שטח, תכונות אופטיות של חומרים ציפויים וטיפולי שטח, תכונות מכניות של מתכות, תרמודימיקה של חומרים, חומרים מרוכבים(קרמיים), מתכת קרמיקה, מטלורגיה כללית של מתכות, שכבות דקות, תהליכים המתרחשים בפני שטח מתכת קרמיקה.