לימודי הנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון

לימודי הנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון בנגב – מהנדסים ובונים עתיד

יותר מ- 19,000 סטודנטים לומדים כיום באוניברסיטת בן גוריון בנגב (ובשני הקמפוסים הנוספים שלה בשדה בוקר ובאילת) במגוון פקולטות, בתי ספר ומכונים כדוגמת: הפקולטות למדעי הבריאות, ההנדסה, מדעי הטבע, מדעי הרוח, מדעי החברה וניהול, בית הספר ללימודים ומחקר מתקדמים על שם קרייטמן, בית הספר ללימודי מדבר על שם אלברט כץ, המכונים לביוטכנולוגיה בנגב, המכון לחקר המדבר, מכון בן-גוריון לחקר ישראל. האוניברסיטה מניפה בו בזמן שני דגלים: את דגל המצוינות ואת דגל המעורבות בקהילה והתרומה לה. לאוניברסיטת בן גוריון בנגב מוניטין בין-לאומי במחקר ובפיתוח של חקלאות בכלל ושל חקלאות מדברית בפרט. תרומתה המדעית לארצות המתפתחות בעולם חשובה ומוערכת על ידי הקהילה הבין-לאומית.

מהות המסלול

המחלקה להנדסת בניין במסגרת הפקולטה לניהול, שהוקמה בשנת 2002, מציעה מסלול הכשרה והתמחות ייחודי ובלעדי – הכשרת מהנדסי בניין במסגרת שני מסלולי התמחות: הנדסת מבנים וניהול בנייה. במסלול לימודי הנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון נלמדים נושאים המשותפים לשני מסלולי ההתמחות וכוללים נושאים שהם בגדר חובה כגון: כימיה, מתמטיקה, פיזיקה, מחשוב, מכניקה של מבנים, סטטיסטיקה, חוזק, מבני פלדה ובטון,כלכלה הנדסית, מבוא לניהול בנייה ועוד. במסלול הנדסת מבנים נלמדים בין השאר: דינמיקה של מבנים, התמחות באירועים חריגים, מיגון מבנים, רעידות אדמה ועוד. במסלול ניהול הבנייה הנושאים הם: תכנון פרוייקטים וניהולם, שיטות מימוש פרוייקטים בבנייה, ניהול המשאב האנושי בבנייה, מיכון וציוד בבנייה, ניהול מצבי חירום ועוד. במסגרת שני המסלולים ניתן לבחור מקצועות רשות. בשנה הרביעית והאחרונה ללימודים מבצעים הסטודנטים פרוייקט הנדסי.

מטרות המסלול ויתרונותיו

אף שגם במסלולי לימוד אחרים, ההכשרה העיונית המעמיקה והיסודית מכשירה את בוגריהם להשתלב בשוק העבודה בתחום לימודיהם או בתחום קרוב – במסלול זה ההכשרה היא ייעודית, ממוקדת ומוצהרת – מטרת הלימודים במסלול היא להכשיר את הבוגרים לתכנן מבנים שונים למגוון שימושים, וללוות את תהליך הקמת המבנים בשיטות ובכלי ניהול מודרניים ומתקדמים החל משלב התוכניות ועד לסיום הפרויקט. ניתן לומר שהיתרון המובהק של המסלול מתמצה במטרתו: הכשרה אפקטיבית ביותר לעבודה מקצועית בתחום.

המרצים

פרופ' אורן וילנאי ראש מחלקה. כמו כן מרצים במסלול זה – פרופ' רוברט לוי, פרופ' דוד אורנאי, פרופ' יגאל מאיר שוחט (ראש התוכנית לניהול הבנייה), ד"ר עלווה פלד, ד"ר ארז גל, ד"ר מיכאל צסרסקי, ובנוסף – כ-50 מרצים שונים מחוץ לסגל המורים של המסלול ובהם: עוזרי הוראה, עורכי דין, אינג'ינרים ועוד. ריבוי המרצים, הן מהאקדמיה והן מהשטח מבטיח שילוב של ידע עיוני רחב ומעמיק עם היבטים יישומיים מהשטח.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודי הנדסת בניין לתואר ראשון הינם: ציון סכם להנדסה 500 נקודות, מבחן פסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה. ציון הסכם הוא ציון משוערך בלבד על פי נתוני הקבלה של השנה הקודמת, כאשר ניתנת העדפה למועמדים שיש להם נתונים גבוהים במקצועות ההנדסיים/מדעיים, במתמטיקה או פיסיקה בבחינה הפסיכומטרית ובתעודת הבגרות.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד לתואר ראשון הוא אוניברסיטאי ועומד השנה, ללא סבסוד, על סך של כ-13,000 ₪ לשנה כולל דמי רישום. לתלמידי המסלול מוצעות מגוון מלגות הצטיינות, מלגות על רקע סוציו אקונומי, מלגות לספורטאים מצטיינים, מלגות קיום לעולים חדשים, מלגות בזכות פעילות התנדבותית, מלגת פר"ח, מלגות קרן רמון ועוד.

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר