לימודי הנדסה אזרחית באוניברסיטת בן גוריון

כולם יודעים שמשתלם לעבוד בענף הבנייה בישראל, ואין בן אדם מוכשר בענף זה ממומחה ההנדסה האזרחית. בבן גוריון מלמדים אותך איך לבנות עתיד יציב, באחת התוכניות היחידות להכשרה בהנדסה אזרחית. במהלך התואר תלמדו מקצועות בסיס כמו פיזיקה, מתמטיקה, כימיה ומחשבים, בנוסף להנדסת בניין וניהול בנייה.

על ידי הבנה ואנליזה של מבנים ותכנונם, לומד הסטודנט על בעיות מעשיות של הנדסה אזרחית כמו בעיות קריסה, השפעת רעידות אדמה, הכנת מכרז ועוד. בממוצע כל בוגר מקבל 3 הצעות עבודה לעבודה בהנדסת בניין לאחר התואר, וזהו סימן טוב להצלחה.

התמחויות בהנדסה אזרחית

בבן גוריון יש מגוון מסלולים להנדסה אזרחית: מסלול להנדסת מבנים ומסלול לניהול הבנייה. במהלך התואר לומדים על הנושא המתפתח של הנדסה אזרחית, כגון שימוש במחשוב, צרכים מודרניים של מבנים, בנייה אקולוגית, עמידות ברעידות אדמה או בפני פעולות חבלה. במסלול להנדסת מבנים לומדים את כל הפרוצדורה של תכנון מבנים שונים – וילות, גורדי שחקים או ביתנים קטנים. בין חומר הלימוד לומדים על סוגים שונים של מבנים: משרדים, מבני תעשייה, בנייני מגורים, מבני מסחר, אולמות, מיכלים לגרעיני גז ודלק, תחנות כוח ועוד. בין נושאי הלימוד נעבור על חוזק מבנה, מכניקה, סטטיסקה, מבני בטון, מבני פלדה, כלכלה הנדסת, דינמיקת מבנים והתמחות באירועים חריגים, רעידות אדמה ומיגון מבנים, ניהול המשאב האנושי בבנייה, שיטות מימוש פרויקטים בבנייה, תכנון וניהול פרויקטים, מיכון וציוד בבנייה וניהול מצבי חירום.

פרוייקט גמר

בשנה הרביעית ישנו פרוייקט הנדסי מעשי שמובל על ידי הסטודנט, שיכול להתבצע במשרד מהנדסים פעיל, או פרוייקט מחקרי בליווי איש סגל מהמחלקה. ישנה אפשרות לבצע גם פרוייקט גמר שיבוצע מחוץ לפקולטה, אולם על כך יש להשיג אישור מראש.