לימודי ביולוגיה באוניברסיטת בן גוריון

באוניברסיטת בן גוריון בנגב, בשלוחה של אילת, מלמדים תואר ראשון בביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית בפקולטה למדעי החיים. בשנתיים הראשונות לומדים בבאר שבע ואז עוברים לשנה האחרונה בקמפוס באילת.

על ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית

רבים שומעים על לימודי הביולוגיה הימית, ויש אומרים שזהו המקצוע הנחשק ביותר. הסיבה לכך היא שתואר זה משלב עבודה חשובה לאיכות הסביבה, עניין ומחקר מגוונים, לימודים רב תחומיים והתעדכנות בטכנולוגיה ובכלים הטכנולוגיים החדשניים ביותר. במהלך הלימודים לומדים לעומק על ביוטכנולוגיה ימית, מדעי הים והחקלאות הימית. התוכנית נעשית בשיתוף פעולה עם המרכז הלאומי לחקלאות ימית, המכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים באילת.

מה עושים עם תואר בביולוגיה ימית?

הבוגרים של תואר ראשון ביולוגיה מבן גוריון יכולים לעבוד בפיתוח מערכות ביוטכנולוגיות, תכנוני מערכות ים, במשרד לאיכות הסביבה, ברשות שמורות הטבע, קק"ל, רשות הגנים הלאומיים, המכונים למחקר ביולוגי וחקלאות ימית, וכן חברות שעוסקות בפיתוח ימי ובפיתוח חופי ישראל. לאחרונה החלו לצוץ חברות קטנות יותר של ביוטכנולוגיה וחקלאות ימית שם אפשר לעבור השמה. מובן שאפשר גם להמשיך ללימודי תואר שני בביוטכנולוגיה.

תנאי קבלה בבן גוריון

  • למסלול בביולוגיה יש צורך בבגרות מלאה עם 4 יח' באנגלית, 5 יח' מתמטיקה בציון 75 לפחות, או 4 יח' בציון 85 לפחות.
  • עדיפות למועמדים שנבחנו ב-5 יח' בציון 70 , בפיזיקה, כימיה, או ביולוגיה בתעודת הבגרות.
  • ציון מבחן פסיכומטרי או סכם 600 ומעלה.
  • ציון של 85 לפחות בפרק האנגלית במבחן הפסיכומטרי.

הביולוגיה הימית איננה התחום היחידי הנלמד בבן גוריון. אפשר גם ללמוד במגמה כלשהי במדעי החיים. מדעי החיים כוללים לימודים על תהליכי החיים, חקלאות, שמירת טבע, ביוטכנולוגיה ותעשיית התרופות. בתוכנית הלימודים בבן גוריון תלמדו על כל ענפי הביולוגיה השונים, כולל מדעי החיים, ביוטכנולוגיה מולקולרית, אקולוגיה וכן ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית. לאחרונה נוצרה תוכנית חדשה המשלבת תואר כפול עם המחלקה למדעי הגיאולוגיה והסביבה.