עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

קוסמופוליטן – Cosmppolitan

קוסמופוליטן הוא שמו של אחד ממגזיני הלייף סטייל המובילים בעולם מזה עשרות שנים, וכמובן שזהו גם שמו של אחד הקוקטיילים המפורסמים ביותר בקרב הקהל הנשי בברים ובמועדונים בישראל ובעולם כולו. קוסמופוליטן היה אופנתי מאז המצאתו, אך בשנות האלפיים הוא צבר תאוצה אדירה בזכות תכנית הקאלט "סקס והעיר הגדולה", בה המשקה היה משתתף קבוע לצד ארבעת הבנות על רקע נופיה המרהיבים של העיר ניו יורק.

המשקה הוורדרד הזה הוא מרענן, טעים וקליל לשתייה, מתאים בייחוד לקיץ אבל גם בחורף אפשר בהחלט ליהנות ממנו. זהו קוקטייל קלאסי המורכב משני מרכיבי אלכוהול ושני רכיבי פרי שיוצרים יחד הרמוניה מתאימה במיוחד לטעם השתייה הנשי. הקוקטייל שייך למשפחת הקוקטיילים המקררים על בסיס חמוציות כמו הקייפ קוד והוא גם דומה במובנים מסוימים לקוקטייל הקמיקזה.

ההיסטוריה של הקוסמופוליטן

קוקטייל הקוסמופוליטן, הנקרא גם קוסמו, הומצא ככל הנראה בשנות ה-70 של המאה הקודמת. בדומה לקוקטיילים רבים מקורותיו המדויקים לא ברורים וקיימות לסיפור המצאתו כמה וכמה גרסאות. באופן כללי, הגרסה שזכתה לתמיכה יחסית רבה היא אודות ברמן בשם ג'ון קיין, אשר הביא את המשקה לברים של סן פרנסיסקו בסביבות שנת 1987 לאחר שהגיש אותו כבר משנות ה-70 (לצד ברמנים אחרים ברחבי ארה"ב). באותה שנה, גרסה המזכירה את הקוקטייל הפופולארי כיום בקנה מידה בינלאומי, הומצאה או לכל הפחות שודרגה במנהטן על ידי טובי סצ'יני. סיפור אחר דווקא טוען שברמנית מפלורידה בשם שריל קוק המציאה את המשקה באמצע שנות ה -80. קוק מספרת כי זיהתה את הפופולאריות העצומה של קוקטייל המרטיני (לטענתה כולם רצו להחזיק בידם כוס מרטיני) ורצתה ליצור קוקטייל מרשים שיהיה טעים לכולם בכוס הקלאסית הזו. בסופו של דבר, הייתה זו ברמנית ממנהטן בשם מליסה האפסמית' שנתנה לקוקטייל המפורסם את הטוויסט הסופי ויצרה גרסה ורודה עדינה ומדויקת אותה ניתן לראות כיום בברים ומועדונים בכל העולם.

הכנה והגשה

קוסמופוליטן מוגש בכוס מרטיני, כוס קוקטיילים גדולה ומרשימה – למרות שאין קשר בינו לבין קוקטייל המרטיני או יין הוורמוט של המותג מרטיני. המתכון הבסיסי להכנת קוסמופוליטן כולל ערבוב של כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומזיגה פרונטלית מול הלקוח אל כוס מרטיני:

  • 1.5 מנות וודקה לימון איכותית
  • 1 מנה ליקר תפוזים איכותי – רצוי Cointreau, אפשר גם טריפל סק
  • מיץ מחצי ליים
  • מיץ חמוציות
  • נהוג לעטר את כוס הקוסמופוליטן בקליפת לימון מסולסלת או בפרוסת לימון דקה. ישנם ברמנים המניחים דובדבן בתחתית כוס המרטיני של הקוקטייל.

וריאציות שונות של קוסמופוליטן

בזכות הפופולאריות העצומה של קוקטייל הקוסמופוליטן ברחבי העולם, הומצאו גרסאות דומות שלו. אלו הן גרסאות בעלות מרכיבים שונים שיוצרות משקה אחר על אותו בסיס רעיוני:

  • סחיטת מיץ הליים אל תוך כוס הקוקטייל ולא לשייקר לערבוב עם יתר המרכיבים.
  • ליצירת קוסמופוליטן כחול מחליפים את מיץ החמוציות האדום הרגיל עם מיץ חמוציות לבנות ואת ליקר התפוזים מחליפים בקורסאו כחול.
  • קוקטייל קוסמוצ'לו כולל לימונצ'לו במקום מיץ הליים הסחוט.
  • קוסמופוליטן אפרסק הכולל שנאפס אפרסקים במקום ליקר התפוזים ומיץ אפרסקים במקום החמוציות.

סרטונים

הכנת קוסמופוליטן קלאסי:

גרסה מעט שונה של קוסמופוליטן:

קוסמופוליטן עם ג'ינג'ר ומיץ רימונים:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע
שם פרטי *
משפחה *
עיר *
טלפון *
אימייל *
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

* שדות חובה | אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
שם פרטי *
משפחה *
עיר *
טלפון *
אימייל *
בחר מוסדות לימוד

* שדות חובה | אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר