ברמנים

מרגריטה – Margarita

   
מרגריטה היא קוקטייל קפוא וקיצי קלאסי, אשר מיומנות הכנתו היא חובה עבור כל ברמן. מדובר על אחד הקוקטיילים הפופולאריים ביותר בעולם בזכות פשטותו וההנאה שבשתייתו. ניתן להכין קוקטייל מרגריטה בצורתו הקלאסית והמקורית, אך ישנן אינספור גרסאות יצירתיות וטעימות של הקוקטייל. ניתן להגיש מרגריטה מנוערת עם קוביות קרח, מרגריטה קפואה עם קרח כתוש בבלנדר או נקייה ללא קרח.
קבל מידע נוסף על קורס ברמנים >

הכנת מרגריטה קלאסית

קוקטייל מרגריטה קלאסי כולל ערבוב של טקילה, ליקר תפוזים ומיץ לימון או ליים. היחס על פי אגודת הברמנים העולמית (IBA) הוא 7:4:3 – 50% טקילה, 29% קוואנטרו (ליקר תפוזים) ו – 21% מיץ לימון סחוט טרי. תהליך ההכנה הקלאסי, שכמובן גם לו כמה גרסאות מעט שונות, כולל העברה של ליים או לימון פרוס על קצה כוס קוקטייל רחבה – זאת כדי לגרום למלח שמפזרים על הכוס להידבק. מנערים את יתר המרכיבים בשייקר כאשר הכמויות לקוקטייל אחד הן 35 מ"ל טקילה, 20 מ"ל ליקר תפוזים איכותי קוואנטרו או טריפל סק וכ – 15 מ"ל מיץ לימון או ליים, כאשר אל השייקר נוסף קרח. על קצה הכוס המוגשת מפזרים כאמור מראש מלח להעשרת הטעמים ולכן, יש להיזהר במזיגה שלא לפרק את המלח ולהוסיפו למשקה עצמו. את הכוס מקשטים עם פרוסת לימון. כמו כן, ניתן להכין מרגריטה קפואה עם אותם המרכיבים ואותו היחס באמצעות בלנדר עם הרבה קרח כתוש.

גרסאות נוספות

ישנן כאמור גרסאות רבות של מרגריטה בצבעים ובטעמים שונים – אך רעיון כללי זהה. ניתן למשל להחליף את הקוואנטרו בליקר קוראסאו כחול ליצירת מרגריטה כחולה. ישנן גרסאות שכוללות מיצי פירות וגם מחית של פרי כלשהו, כאשר ליקר התפוזים יורד בכמות או מוסר לחלוטין מהמתכון. ברמנים מסוימים מוסיפים אל המרכיבים הקלאסיים גם ליקרים מבוססי פירות אחרים כמו מלון, פירות יער וכן הלאה. כאשר משתמשים במיץ פרי אחר במקום או בנוסף למיץ הלימון, קוקטייל המרגריטה הקלאסי מקבל את שם תוספת הפרי, למשל "מרגריטה תפוזים".

מקורות המרגריטה

קוקטייל מרגריטה הוא קוקטייל מקסיקני – זהו אחד המשקאות המזוהים ביותר עם המדינה המרכז אמריקאית ולכן הוא פופולארי מאוד בהובארה"ב. מדובר על קוקטייל צעיר יחסית שככל הנראה הומצא מעט לפני מחצית המאה ה-20. קיימים מגוון סיפורים צבעוניים שונים על האופן שבו הומצא קוקטייל המרגריטה, החל בברמן מקסיקני שהכין את המשקה עבור מרגריטה, ביתו של השגריר הגרמני ועד הסיפור על כך שהמרגריטה היא אינה אלא שינוי קטן של קוקטייל אמריקאי בשם דייזי, בו החליפו את הברנדי בטקילה היות ואמריקאים רבים חצו את הגבול למקסיקו בתקופת היובש בה נאסרה מכירת אלכוהול בארה"ב.

סרטונים

הכנת מרגריטה קלאסית:

הכנת מרגריטה באנגלית:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים אישיים
שם פרטי: *
שם משפחה: *
עיר: *
טלפון: *
אימייל: *
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

* שדות חובה | אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר
אהבתי